algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els infants de 6 a 12 anys just podran anar en moto quan vagin a escola

El Congrés aprova la reforma de la Llei de trànsit amb el consens al 80% de l'articulat

Els menors entre sis i dotze anys podran anar de «paquet» a les motos per vies urbanes, sempre que siguin els pares o tutors els qui condueixin el vehicle per dur-los a activitats escolars. Així ho contempla una esmena a l'article 11.4 del Projecte de Llei de Trànsit aprovada ahir pel ple del Congrés. Tots els grups parlamentaris subscrigueren aquesta proposta transaccional a una esmena de Convergència i Unió per introduir aquesta excepció a la prohibició de circular amb menors de 12 anys com a passatgers en ciclomotors o motocicletes, amb o sense sidecar, per qualsevol classe de vies.

El ple aprovà, per votació separada, el dictamen de la Comissió a aquest projecte de llei i el Grup Popular rebutjà la resta de les esmenes que quedaven vives. El text, que serà remès al Senat per continuar el seu tràmit parlamentari, comptà amb el consens de la Cambra en el 80 per cent del seu articulat.

Entre les novetats de la reforma, que ha estat negociada pels parlamentaris durant vuit mesos, destaca la retirada de carnet de conduir durant tres mesos i multes entre 50.000 i 100.000 pessetes per infraccions molt greus (conducció temerària, ocupació excessiva del vehicle en un 50 per cent del nombre de places autoritzades, conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues, negar-se a realitzar un control d'alcoholèmia, superar en un 50 per cent la velocitat màxima permesa o conducció en sentit contrari).

Pels conductors reincidents, es preveu la retirada definitiva del carnet, excepte si se sotmeten a mesures de reeducació. Igualment, el text prohibeix circular amb cascs o auriculars durant la conducció, així com l'ús de telèfons mòbils, excepte en cas que el vehicle dugui dispositius sense mans, i obliga a dur en el cotxe una peça de roba reflectant perquè el conductor sigui vist en cas d'avaria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris