algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Aznar creu que el resultat demostra que el PSOE no és alternativa

Fraga veu en la seva victòria la consolidació del sistema constitucional a l'Estat

41282

El president gallec, Manuel Fraga, al seu despatx.

El Partit Popular analitzà ahir els resultats de les eleccions gallegues durant una reunió del seu Comitè Executiu Nacional, en la qual el president del Govern i del PP, José María Aznar, va fer un informe global, i conclogué que el PP és percebut per la societat espanyola com un partit de Govern i que els ciutadans no veuen el PSOE com a alternativa. Segons explicà el secretari general del PP, Javier Arenas, «l'efecte Zapatero» no funciona. El secretari general dels populars inicià la seva exposició davant els periodistes i felicità el PP de Galícia i especialment Fraga, ja que ha considerat que ha aconseguit una cosa «difícil en democràcia» com és continuar governant després de dotze anys i obtenir els mateixos resultats que en les darreres eleccions autonòmiques.

La conclusió que extreu Javier Arenas i que, segons va dir, és la mateixa que va explicar José María Aznar davant el Comitè Executiu Nacional, és que la societat espanyola veu el PP com el seu referent de Govern i no veu el PSOE com a alternativa. Pel dirigent popular, els gallecs han apostat pel «galleguisme cooperador» de Fraga i el «projecte comú de l'Estat espanyol» i realitzaren un «balanç negatiu» dels pactes que havien fet el BNG i el PSOE de Galícia. Del seu costat, el reelegit president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, va fer ahir una anàlisi més assossegada de la seva quarta victòria electoral per majoria absoluta. Així, va dir que les dades dels comicis marquen el desig dels ciutadans que es compleixi l'ordre constitucional, no només en aquesta Comunitat Autònoma, sinó en tot l'Estat espanyol. A més, es mostrà disposat a dialogar amb tots els partits polítics, fins i tot amb els que li digueren «de tot» durant la campanya electoral.

«Hi ha partits que en aquest moment es mouen clarament dins de l'òrbita constitucional i altres que no», va dir Fraga, i apuntà que els ciutadans gallecs «prendran bona nota d'això». L'acusació del president gallec tingué un clar destinatari, el BNG. Segons va dir, el seu líder, Xosé Manuel Beiras, «estigué agre amb si mateix» després de conèixer els resultats. «Demostrà que quan no se sap perdre li falta a un sentit comú o fins i tot bona educació», afegí.

Per contra, tingué bones paraules per al PSOE. Foren molts els socialistes que li telefonaren per felicitar-lo, entre ells el candidat, Emilio Pérez Touriño, i el secretari general, José Luis Rodríguez Zapatero, fet que qualificà com «normal, com rivals normals en democràcia». Tot i això, es mostrà disposat a parlar amb tots els partits, fins i tot amb els que li han dit «de tot» durant la campanya electoral. Mentrestant, el cap socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, destacà ahir l'ascens de vots del seu partit en els nuclis urbans de Galícia, ja que les ciutats són les que «normalment van marcant el rumb del canvi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris