algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern titlla d'insult el referèndum sobre ETA que proposà Arzalluz

Ibarretxe diu que amb «normalitat democràtica» la societat pot ser consultada sobre la banda

El Govern atacà ahir amb duresa el líder del PNB, Xabier Arzalluz, per la seva proposta de realitzar una consulta als bascs sobre si ETA ha de desaparèixer. El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Mariano Rajoy, afirmà que Arzalluz ha perdut la raó i qualificà la seva proposta com un disbarat colossal i un insult a tots els bascs. No obstant això, el Govern basc, mitjançant el lehendakari, Juan José Ibarretxe, reiterà que en un clima de «normalitat democràtica» pot realitzar-se una consulta sobre ETA a la societat basca.

El líder nacionalista va dir diumenge que si Euskadi vol tenir veu pròpia a Europa és necessari que la violència desapareixi. Per això, proposà una consulta als bascs «que servirà perquè el poble basc digui formalment que ETA ha de desaparèixer».

Al Partit Popular consideren «un disbarat de colossals proporcions» convocar un referèndum «per veure si la gent vol que desapareixi o no una organització que es dedica a assassinar». Rajoy assenyalà que ETA és una organització terrorista i ha de ser eradicada per les diferents policies i els jutges aplicant la Llei. Per això, el ministre de l'Interior assegurà que no pot entendre una proposta semblant «excepte que aquesta persona hagi perdut absolutament la raó».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris