algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'esquerra vol jubilar a Fraga de la mà d'un milió d'indecisos

Tot i que els sondeigs l'afavoreixen, hi ha marge per a la sorpresa

33976

Manuel Fraga.

Més de dos milions i mig de gallecs estan cridats avui a votar per elegir el president de la Xunta per als pròxims quatre anys i als 75 diputats del Parlament. Les enquestes assenyalen que el candidat del PPdeG, Manuel Fraga, revalidarà per quarta vegada consecutiva, i fins i tot que mantendrà la majoria absoluta, però Galícia haurà d'esperar el recompte dels vots ja que, segons els sondeigs, les eleccions les decantarà el milió de gallecs que es mostra indecís.

Tots els sondeigs apunten a que el panorama polític gallec no canviarà després de la cita electoral. La campanya electoral esquitada de polèmiques entre els candidats, no ha aconseguit que variïn, a priori, les preferències dels gallecs per a la Presidència de la Xunta. Així les coses, l'escenari actual, fins avui vespre, és que el PP governa en solitari amb 42 dels 75 escons que corresponen als 832.751 vots aconseguits el 1997 que representaven el 52% de les paperetes.

Aquell any, el BNG de Xosé Manuel Beiras va aconseguir 395.435 vots, un 24% del total, que li atorgaren 18 escons i el PSdeG-PSOE liderat ara per Emilio Pérez Touriño aconseguí 310.508 vots, un 19% del total, que li facilitaren 15 llocs al Parlament. No obstant això, no tot està tan clar. Les enquestes han revelat una gran porció de votants indecisos que podrien decantar el resultat de les eleccions. En aquest sentit, mostren que fins a un milió de gallecs no revelen les seves preferències a l'hora d'entregar la papereta.

Sense anar més enfora, el secretari general del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero, en el tancament de la campanya, divendres passat, va dir que en aquestes eleccions aposta «per un canvi a Espanya que ha de començar amb un canvi a Galícia el pròxim diumenge (avui)». De fet, aquestes eleccions són per a Rodríguez Zapatero les segones, després de les basques, des que és secretari general del PSOE, i, per tant, una prova per amidar l'efecte que ha causat el seu estil de «canvi tranquil» en l'electorat gallec, feu conservador del qual es nodreix el PP estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris