muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Juan Cotino afirma que el comando desarticulat tenia una llista d'objectius

El Govern basc adverteix al cap de la policia estatal que ETA es regenerarà aviat

41318

Cotino mostrà el material interceptat a ETA.

El director General de la Policia, Juan Cotino, assenyalà ahir que amb les detencions practicades dimecres a Euskadi es va desmantellar l'estructura del comando Aramba, pertanyent al complex Donosti. Segons Cotino, «com sol ser habitual», també es trobà un extens llistat amb membres de les Forces de Seguretat de l'Estat, del PP, el Partit Socialista i empresaris, però, segons precisà, es desconeix si «havien decidit actuar més prest o més tard sobre qualcú d'ells». Cotino va indicar que al costat dels 64 quilos de titadine trobats en un «pis franc» a Soraluze (Gipúscoa), es va trobar una bossa en la qual faltaven 30 quilos més d'aquest material explosiu que podrien haver estat utilitzats fa poc en un atemptat d'ETA.

El director general de la Policia va oferir aquestes dades a Donosti, en una compareixença en la qual es mostrà el material incautat i la foto d'un dels etarrres, Luis Mariñelarena. En qualsevol cas, afirmà que «és una realitat» l'existència de bosses de titadine «que haurien estat utilitzades», i que «poden correspondre amb qualque cotxe bomba o qualsevol altra acció». A més, destacà la troballa en un garatge d'Azkotia d'un cotxe robat el passat dia 11 que tenia matrícules falses, el que, segons afegí, «vol dir que volien fer qualque atemptat en el cotxe en una data molt pròxima». Altrament, el conseller de l'Interior del Govern basc, Javier Balza, digué ahir que la desarticulació del comando suposa «una passa molt important per garantir la seguretat», encara que afegí que ETA té capacitat de regeneració i «no s'ha de baixar la guàrdia».

Balza assegurà que ETA «no té cap plantejament de canvi de decisió sobre tornar a una època de distensió i tornar a afavorir les vies polítiques». Balza explicà que per realitzar aquestes afirmacions es basa en les informacions que recullen en les operacions policíaques o en les pròpies manifiestacions públiques d'ETA, mitjançant comunicats o els butlletins interns de la banda. Per això, el responsable d'Interior va destacar que, «ara per ara, tot apunta que ens trobam en un període negatiu en el qual no cal esperar majors evolucions per part d'ells».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris