algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aznar planteja congelar els comptes de Batasuna i d'entitats afins a ETA

El PNB creu que ficar l'organització en la llista internacional de terrorisme és un doi

41332

El president mexicà Fox i Aznar concorden en la lluita antiterrorista.

El president del Govern, José María Aznar, no descartà ahir que organitzacions com ara Batasuna o la seva branca juvenil, Haika, puguin estar en les llistes internacionals que permeten la congelació dels seus comptes bancaris per suport a terroristes. Aznar s'expressà així en roda de premsa conjunta amb el president de Mèxic, Vicente Fox, amb motiu de la visita que aquest realitza a l'Estat. Aznar i Fox reiteraren el seu compromís d'adoptar totes les mesures necessàries contra el terrorisme, entre les quals la congelació dels comptes de les organitzacions. Al respecte, i demanat per la possibilitat que a les llistes internacionals que facilitin la congelació es trobin grups de suport a ETA com la seva organització juvenil Haika, algun mitjà de comunicació o la força política Batasuna, Aznar no descartà cap possibilitat.

Afegí que la decisió de les Nacions Unides i de la UE és la de redactar una llista de grups terroristes i de grups que els fan costat. «En la definició farem feina amb totes les seves conseqüències en l'àmbit europeu i en l'àmbit internacional i jo no descart ni excloc res, ja que tot allò que sigui considerat com a acció d'encobriment, de suport i de sustentació dels terroristes serà inclòs en la llista», afegí.

El principal partit basc, el PNB, instà Aznar a través del seu portaveu, Iñaki Anasagasti, a «cercar una presó molt gran i a posar-hi 150.000 persones», si pensa incloure Segi o Batasuna en la llista d'organitzacions terroristes i grups que els donen suport. Igualment, el portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, demanà a Aznar que deixi actuar la Justícia «de manera independent», i que siguin els òrgans judicials els que decideixin si s'han d'intervenir o no els comptes de Batasuna.

Batasuna diu que s'acull a la llei
El cap de Batasuna a Navarra, Pernando Barrena, respongué ahir a la possibilitat que aquesta organització i Segi siguin incloses en una llista de grups que fan costat al terrorisme per congelar-los els comptes, i afegí que en el cas del seu partit, «és una organització política que té més de mil càrrecs, amb un suport electoral ampli a tot Euskal Herria i que fa feina des del més estricte compliment de la legalitat vigent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris