muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• PRINCIPAT

Maragall fa avui la moció de censura amb l'únic suport del PSC i IC-V
Avui té lloc el debat de la moció de censura que el PSC presentà contra el president de la Generalitat, Jordi Pujol. El cap dels socialistes, Pasqual Maragall no té opcions d'accedir a la Generalitat, ja que només IC-V votarà amb el seu partit, tot i que una enquesta del seu partit assenyala que el 69'9% dels catalans estan a favor d'un govern nou. Així, el soci de Govern de CiU, el PP, votarà en contra de la iniciativa socialista, igual que ERC, més pendent d'una oferta de pacte que ja és damunt la taula. AGÈNCIES.

• VALÈNCIA

Inclusió d'autors illencs als llibres
L'Acadèmia Valenciana de la Llengua es va reunir dilluns a vespre i acordà demanar al president del País Valencià, Eduardo Zaplana, que inclogui els autors catalans i de les Illes Balears dins el programa obligatori de literatura valenciana a les escoles. La decisió va ser adoptada per unanimitat de tots els membres, fins i tot amb el vot a favor del sector més valencianista. DdB.

• TERRORISME

Carta bomba al sindicat de presons
El sindicat de presons Catac va rebre el mes de juliol passat una carta bomba que havia estat remesa a la seu del sindicat per la Creu Negra Anarquista, un dels grups radicals que va participar en les manifestacions antiglobalització de Gènova (Itàlia). Segons va explicar el secretari general del sindicat, Manuel Allué, grups radicals de Girona, connectats segons sembla amb el col·lectiu italià de la Creu Negra Anarquista, enviaren el juliol des de la capital gironina la carta bomba a la seu del sindicat, però «miraculosament» no explotà. EFE.

• TRIBUNALS

Gil impedeix la recuperació de sumaris
El batle de Marbella (Màlaga), Jesús Gil, justificà ahir la manca de col·laboració de la seva defensa en la reconstrucció dels expedients robats dels jutjats d'aquesta localitat en el fet que «no sabem quins sumaris són i quina documentació s'ha d'aportar». El regidor, que acudí al Palau de Justícia de Marbella per firmar quatre notificacions, demanà al personal dels jutjats que li comuniqui quins documents han de facilitar els seus advocats per a la reconstrucció dels sumaris, i va afegir que a conseqüència d'aquest tema s'ofereix «una imatge distorsionada» de la ciutat.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris