muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El sindicat policíac culpa Cotino de l'error amb el darrer cotxe bomba

Diu que el director general es dedica més a fer imatge que seguretat

41340

L'atemptat ferí 17 persones i causà danys materials.

El secretari general del Sindicat Unificat de Policia (SUP), José Manuel Sánchez, assegurà ahir que divendres es produí «una errada greu de seguretat», que provocà l'explosió d'un cotxe bomba col·locat per ETA a Madrid, del qual féu responsable el director general de la Policia, Juan Cotino.ETA avisà de la col·locació del cotxe bomba al carrer d'Alcántara, però una grua municipal el retirà abans que arribàs la Guàrdia Civil per identificar el vehicle i intentar desactivar-lo. El cotxe acabà en el pàrquing subterrani de la plaça de Colón, esclatà i ferí 17 persones.

El SUP disculpà els policies i dirigí les crítiques cap a la cúpula de la direcció policíaca, de la qual digué que està més preocupada a fer imatge que a donar seguretat. Sánchez en posà com exemple que els cans dels quals disposa la Policia per a la detecció d'explosius «no són els que aconsellen els experts», i afegí que s'empren per a qualsevol altra actuació durant el temps en què han de fer pràctiques i exercicis per tal d'estar perfectament ensinistrats».

Igualment, assenyalà que hi ha «un problema d'organització interna» que provoca una manca de personal els dies festius i de nit. «Tenim molta sort els darrers anys, no és el primer pic que els cans no detecten els explosius, el 2000 se'n col·locaren 160 kg a Sevilla i no els rastrejaren», subratllà. Tant el PSOE, com el PNB i IU han sol·licitat la compareixença de Rajoy davant el Congrés per donar la seva versió d'allò succeït. El secretari general dels socialistes, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà que tot apunta que s'han produït errades en l'actuació policíaca, tot i que assegurà que el seu partit actuarà amb prudència en aquest tema.

ETA telefonà 47 vegades, diu Rajoy
El vicepresident, Mariano Rajoy, atribuí la confusió prèvia a l'atemptat a 47 telefonades que reberen les autoritats d'ETA avisant de la bomba. A més, mostrà tota la seva confiança en les forces de seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris