algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Anasagasti diu que hi ha molts de talibans a l'ambient d'ETA

El portaveu del PNB en el Congrés, Iñaki Anasagasti, afirmà ahir que en el món d'ETA «hi ha molt de taliban» i que, amb ells, «no serveix per a res» una treva, sinó que s'han de dissoldre. A més, va dir que no es refia que, si es reconegués el dret d'autodeterminació, la banda armada renunciaria a la violència, perquè «fa falta en aquell món molta fermentació democràtica». El dirigent nacionalista va dir que «una treva amb uns senyors encaputxats que surten cada mes i mig en una roda de premsa per posar notes a tothom, no serveix per a res». «La qüestió és que ETA ha de desaparèixer. Per fer una truita fan falta ous i patates, i per fer democràcia fan falta demòcrates. I jo veig que en aquell món no hi ha demòcrates. Hi ha molt de taliban», destacà.

Indicà que no té «la menor informació» sobre que el seu partit pugui mantenir contactes amb l'organització terrorista, encara que afegí que creu que no. «Aquell món està molt tancat, i més ara amb tot el que està caient», subratllà. Preguntat per si hi ha distinció entre els terrorismes, Anasagasti apuntà que «no té res a veure un d'ETA que fa una vaga de fam i s'engreixa, amb un suïcida que, amb un avió, s'estavella contra les Torres Bessones». No obstant això, puntualitzà que «tot acte de terrorisme és un acte de propaganda, de violència i de conculcació dels drets d'altres éssers humans» i que, «des d'aquest punt de vista teòric, sí que són iguals».

D'altra banda, un grup de professors que exerceixen o han exercit en el sistema educatiu basc han elaborat un informe per a la revista Papeles de Ermua en el qual denuncien l'existència d'un decàleg que, segons diuen, el mestre ha de transmetre als seus alumnes si no vol ser considerat «Funcionari No Adaptat al Sistema Neoeuskaldun», més conegut en argot com «NAS». Entre els postulats destaca el que defineix ETA com «la panacea del patriotisme», i l'actual president del PNB com «el patriarca de la gran família neoeuskaldun».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris