muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern aprova un nou CESID adscrit al Ministeri de Defensa

El Centre d'Intel·ligència sol·licitarà a un magistrat els escorcolls de llars

El Consell de Ministres aprovà ahir el projecte del nou Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), que substitueix el CESID, i que estarà controlat pel Parlament i el Poder Judicial. El ministre de Defensa, Federico Trillo, explicà que «el més convenient» és que el nou centre continuï adscrit al seu Ministeri, després dels atemptats del passat 11 de setembre als Estats Units. Trillo agraí a CiU, CC i al PSOE el seu suport al CNI i aprofità per cridar al consens IU i PNB. «S'ha cercat una regulació integral del nou centre d'intel·ligència, sense deixar cap cap sense fermar», matisà Trillo pel que fa als objectius de les negociacions.

Sobre l'adscripció al Ministeri de Defensa del CESID, Trillo digué que «és evident que si hi ha una posada en comú de diferents estats per promoure la lluita contra una nova amenaça, la Intel·ligència és un element capital en la posada en comú, i que la seva adequada adscripció, és a Defensa». No obstant això, el primer dels dos avantprojectes de llei que el Consell va aprovar ahir preveu la creació d'una comissió delegada del govern per a la Intel·ligència de l'Estat, que estarà presidida pel vicepresident Mariano Rajoy, i que vetllarà per la coordinació del nou centre i la resta dels serveis d'informació estatals, creant-se, d'aquesta manera, una «comunitat d'Intel·ligència».

Ara bé, un dels punts més polèmics, i al qual s'ha oposat IU, ha estat el del segon avantprojecte en relació amb el CESID aprovat pel Govern, que preveu que el Consell General del Poder Judicial elegirà un magistrat del Tribunal Suprem perquè permeti la violació del domicili i de la comunicació personal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris