algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP rebutja l'actuació del seu exdiputat Ramallo a Gescartera

L'exvicepresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Luis Ramallo, viu a mesura que passen els dies una situació més difícil. Les darreres notícies sobre la seva vinculació familiar amb Antonio Camacho no han agradat al PP. El seu company de partit en la comissió d'investigació sobre Gescartera, Vicente Martínez Pujalte, digué ahir que «no comparteix aquestes actuacions» i, encara que no volgué parlar d'una sanció interna, el PP espera les conclusions de la comissió per prendre una decisió. El PSOE vol que Ramallo torni al Congrés a declarar i que l'Agència Tributària l'investigui.

Quan Ramallo havia aconseguit passar a un segon terme en el cas Gescartera, després que es calmassin les aigües per la seva suposada incompatibilitat de càrrecs, torna a ser el centre d'atenció en confirmar que no digué la veritat al Congrés en negar qualsevol relació comercial, seva o familiar, amb Antonio Camacho i comprovar després que la seva filla feia part d'una societat amb el propietari de Gescartera. A més d'haver rebut regals d'aquest per més de tres milions de pessetes.

Els suports del seu partit són de cada vegada més escassos. Martínez Pujalte assegurà que, si tot allò publicat es confirma, «no puc compartir aquestes actuacions» de Ramallo. Així, repetint una frase del seu cap de files, José María Aznar, que s'ha convertit en una de les més repetides en el PP quan senten parlar de Gescartera, digué: «El PP és incompatible amb la corrupció». Segons Pujalte, això no tan sols exigeix un bon comportament en el desenvolupa- ment de les funcions públiques, sinó també en l'exercici de les activitats privades, i que «assumeixi responsabilitats si se n'han d'assumir».

El portaveu del PP, Rafael Hernando, va descartar que la seva formació obri un expedient a Ramallo, perquè espera les conclusions de la comissió d'investigació per prendre una decisió, i a més té la sensació que «algunes dades no les coneixia ni el mateix Ramallo, i no qüestionaré la seva bona fe. En la comissió se sabran i veuran les dades», mantingué. Sobre la possible sanció interna del partit a l'ara exdiputat, basant-se en el Codi Deontològic, Pujalte no volgué entrar en la seva valoració perquè ell no fa part de la direcció del partit, sinó del Grup Parlamentari.

El que sí que podria proposar el diputat popular és que Ramallo tornàs a comparèixer davant la comissió, com va fer ahir el PSOE, en entendre que fou davant aquest òrgan que l'exvicepresident de la CNMV va mentir. El portaveu socialista en la comissió, Juan Fernando López Aguilar, va demanar que Ramallo torni a declarar perquè «amagà informació molt rellevant sobre la participació dels seus familiars directes en negocis amb el propietari de Gescartera». López Aguilar advertí a Ramallo que és delicte mentir i amagar informació al Congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris