algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Espanya i França acorden la immediata entrega dels terroristes

Aznar i Chirac es comprometen a millorar la coordinació contra ETA i altres grups

41378

Aznar, Chirac i Jospen, tots al centre, presidiren la cimera.

França i Espanya acordaren ahir, durant la cimera bilateral mantinguda a la ciutat catalana de Perpinyà, un paquet de mesures per lluitar contra el terrorisme, entre les quals destaca l'entrega temporal de terroristes al país que els sol·liciti. Altres mesures són la posada en marxa d'un mecanisme anomenat denúncies oficials, la creació de grups conjunts d'investigació en matèria antiterrorista i propiciar l'accés immediat a la informació entre les policies, a fi, per exemple, d'evitar atemptats.

El president de l'Executiu espanyol, José María Aznar, que es va mostrar satisfet amb la col·laboració demostrada per França, va assegurar que la lluita contra les finances dels grups terroristes també inclou els grups que els donen suport. Per la seva banda, el president de la República francesa, Jacques Chirac, va garantir al del Govern espanyol, José María Aznar, que farà costat a l'aprovació de l'«euroordre» en el Consell de Ministres d'Interior de la UE que es farà el desembre. Aznar va explicar que l'Exèrcit no participarà en la lluita antiterrorista, perquè eés una funció de les forces policíaques i de la Justícia.

Un altre punt important que s'acordà afecta la congelació dels fons de les organitzacions terroristes. Així, s'aprovà la creació d'un grup d'experts conjunt per investigar les xarxes financeres d'ETA. Això, en paraules d'Aznar, inclou també els comptes dels «grups que els fan costat», tal com decidí el Consell Europeu. Aznar aprofità la roda de premsa per assegurar que no existeix cap intenció de donar responsabilitats a l'Exèrcit en la lluita antiterrorista, com digué dimecres el cap de l'Estat Major de la Defensa, l'almirall general Antonio Moreno Barberà.

Aznar es reunirà amb Bush
El president del Govern, José María Aznar, viatjarà a Washington el mes que per reunir-se amb el president d'Estats Units, George W. Bush, i analitzar la situació internacional derivada dels atemptats terroristes contra la capital i Nova York, ciutat on es traslladarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris