algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Roldán insinua que els fons reservats finançaven les campanyes del PSOE

L'excap de la Benemèrita diu que Vera li confessà que Felipe González sabia dels sobresous

34018

Roldán, dret davant l'exministre Barrionuevo.

L'exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán va declarar ahir davant el tribunal que jutja el «cas fons reservats» que durant la seva estada al Ministeri de l'Interior de vegades es parlava de la «penúria econòmica» del PSOE i va vincular aquests comentaris al fet que, «curiosament», segons va poder constatar dels extractes del compte de fons en el Banc d'Espanya, hi havia «sortides extraordinàries» de doblers d'aquest compte mesos abans de cadascun dels 23 processos electorals de l'etapa socialista.

Roldán va fer aquestes afirmacions durant la seva llarga declaració com a testimoni en aquest judici, que es va perllongar poc més de quatre hores i mitja, i durant la qual va reconèixer haver cobrat més de 125 milions de pessetes en concepte de sobresou, que li varen ser entregades per l'exsecretari d'Estat per a la Seguretat Rafael Vera i pel director general de Seguretat Julián Sancristóbal, amb coneixement dels exministres José Barrionuevo i José Luis Corcuera. Al llarg de la seva intervenció, Roldán féu referènci al coneixement, també a través de converses, de la tramesa de 28 milions de pessetes dels fons reservats d'Interior a Presidència del Govern amb una periodicitat bimensual.

«He sentit Vera i Corcuera parlar genèricament sobre el fet que s'enviaven doblers», va precisar Roldán. L'excap de la Guàrdia Civil va dir desconèixer si Vera i Corcuera també percebien sobresous, encara que va assegurar que en els extractes del Banc d'Espanya figuraven, juntament amb els cinc milions mensuals que ell cobrava, dos pagaments més de quinze milions. Quan el sobresou de Roldán va pujar a deu milions, «que curiós, les sortides de quinze milions també varen pujar i ara són de vint».

Va explicar que l'únic taló que ha quedat acreditat dels pagaments bimensuals que li feien és el firmat el 1991 per la secretària personal de l'expresident Felipe González, «Piluca» Navarro, ja que des d'aquell any una nova normativa exigia identificació a qui cobrava talons. A preguntes de l'acció popular representada per l'empresri José María Ruiz-Mateos, Roldán va dir que sabia que l'expresident del Govern Felipe González estava al corrent dels sobresous perquè Vera així li ho indicà en dues ocasions. El propi González, en declaracions a Tele 5, ho va desmentir rotundament: «Mai no m'ha passat pel cap pagar sobresous».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris