algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El PP i CiU rebutgen investigar el crèdit concedit a la família Rato

Els partits creuen que la reclamació «no té objecte en la Comissió»

El PP i CiU rebutjaren ahir amb els seus vots que la Comissió d'Investigació del Congrés sobre Gescartera sol·liciti a l'entitat bancària HSBC informació addicional sobre el crèdit concedit a una empresa de la qual Rato és accionista, ja que consideren que «no té objecte en aquesta Comissió». El diputat del PP Rafael Cámara explicà que l'esmentat crèdit "525 milions de pessetes concedits a l'empresa Muinmo, en la qual participa el vicepresident segon, Rodrigo Rato" té un caràcter privat i no aportaria res a la investigació que se segueix en el Congrés.

El socialista Antonio Cuevas indicà que és necessari aclarir «si (a Rato) li han concedit aquest crèdit perquè ha tingut un tracte de favor amb Gescartera o amb el HSBC, que sí que està implicat en Gescartera». Rato ha remès al Ministeri d'Administracions Públiques una certificació notarial en la qual consta que no participà en l'operació creditícia de l'HSBC a Muinmo.

El conseller de la CNMV entre desembre del 1996 i desembre del 2000 José Manuel Barberán afirmà ahir que en el consell de l'organisme supervisor del 16 d'abril del 1999 es demanà «taxativament» la intervenció de Gescartera, i explicà que el cas es va debatre en «multitud» de reunions del Consell de la Comissió. Així i tot, la direcció de la CNMV no hi va intervenir.

José María Roldán Alegre, conseller de Foment i Estratègia de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) entre el gener del 1998 i el setembre del 2000, afirmà ahir davant del Congrés que hauria estat «de boigs» intervenir Gescartera l'abril de 1999 amb l'únic suport de l'anomenat «informe Vives», que qualificà de pura «cronologia de problemes» sense conclusions ni firma.

El director de la sucursal de La Caixa de Majadahonda (Madrid), Miguel Carlos Prats Oria, assegurà ahir, en la seva declaració com a testimoni davant de la jutgessa de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Gescartera, Teresa Palacios, que les despeses de la targeta de crèdit del propietari de l'agència de valors, Antonio Camacho, es carregaven en el compte que Gescartera també tenia obert en aquesta oficina bancària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris