muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Zaplana és insultat i atacat pels valencianistes en la Diada

Uns 100 agents el protegiren del públic que li deia «catalanista»

Desenes d'integrants del Grup d'Accio Valencianista increparen ahir a València el president Eduardo Zaplana amb motiu de la Diada del País Valencià, que ahir celebrava el 763è aniversari de l'entrada del rei Jaume I a València. Els valencianistes es dirigiren amb insults des del primer moment a la representació oficial que duia la Reial Senyera i que protagonitzà ahir, amb el president Eduardo Zaplana al capdavant, la diada. Els manifestants llançaren monedes durant diversos moments de la processó mentre duien pancartes amb lemes com «Zaplana catalanista». Curiosament, ahir era l'únic dia de l'any que Eduardo Zaplana fa servir la llengua catalana públicament.

El nivell de la protesta va provocar que fins a un centenar d'agents de la Policia protegissin durant tot el recorregut els membres de la comitiva. Sobre aquests incidents, el president de la Generalitat va dir que varen ser «menors que altres anys» i que foren protagonitzats per «un grup absolutament minoritari que es manté en posicions absolutament equivocades». A més, el president Zaplana va dir que «no podem evitar que escridassin els membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ni a mi ni a qualsevol altre».

En el seu discurs, el president de la Generalitat va dir que no renunciarà a l'«esplendor cultural» aconseguida i es referí a la identitat del País Valencià com una identitat «mediterrània». Quant a la batlessa de València, Rita Barberà, va assenyalar que la celebració d'ahir «reafirma el sentiment valencià i la seva condició de poble diferenciat». Finalment, els grups d'esquerra i nacionalistes no pogueren celebrar ahir horabaixa una manifestació a València amb el lema «Usem la llengua, construïm un país», perquè es va haver de suspendre a causa de la pluja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris