muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Hisenda diu que podria «haver estat ineficaç» en expedientar l'agència

El cap de l'Agència Tributària afirma que en quatre ocasions no es completà la tasca

41394

El coronel Giménez-Reyna.

L'Agència Tributària conclou que no dispensà cap tracte de favor a Gescartera o persones i societats vinculades a l'agència de valors, encara que va admetre que «podem haver estat ineficaços» en la tramitació de quatre expedients de contribuents molt relacionats amb l'entitat. Això és el que assegurà ahir el director general de l'Agència Tributària, Salvador Ruiz Gallud, que destacà que en l'auditoria interna realitzada en aquest organisme arran del cas Gescartera «no s'han constatat conductes concertades que tendeixin a afavorir els contribuents analitzats».

El director de l'Agència Tributària reconegué que s'han detectat quatre «circumstàncies significatives» dins de les inspeccions realitzades a 31 contribuents molt relacionats amb Gescartera que provocaren la paralització de les inspeccions fiscals que s'havien iniciat. Aquest informe, que s'ha enviat a l'Audiència Nacional i a la Comissió d'Investigació del Congrés, és un dels tres que inicià l'Agència Tributària en relació a Gescartera, que en tramita un altre per estudiar l'actuació de l'exsecretari d'Estat d'Hisenda, Enrique Giménez-Reyna, i un altre sobre la possible existència d'evasió fiscal per part de l'agència i els seus clients.

Ruiz Gallud avançà que en la investigació sobre Giménez-Reyna, que està pràcticament tancada, no s'ha detectat cap «anormalitat» que tendeixi a beneficiar Gescartera i destacà que les seves funcions a l'Agència Tributària foren «institucionals» i no executives. Sobre les inspeccions fiscals en recerca de doblers negres, el director de l'Agència Tributària explicà que «trigaran un cert temps» i augurà que no estaran concloses abans que es tanqui la Comissió d'Investigació del Congrés. Respecte a l'informe que ahir es presentà, Ruiz Gallud destacà la inexistència d'indicis que els duguin a obrir procediments per demanar responsabilitats disciplinàries de qualque funcionari, però reconegué que en quatre ocasions «podem haver estat ineficaços».

D'altra banda, ahir se sabé que la Guàrdia Civil obrí un expedient governatiu al coronel José Giménez-Reyna en conèixer-se que féu un viatge a París per assistir a la final de la Lliga de Campions pagat pel propietari de Gescartera, Antonio Camacho. Aleshores el coronel assegurà que no coneixia cap dels viatgers, en canvi ahir al Congrés reconegué haver mentit sense saber per què.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris