nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El PP ajorna l'elecció dels òrgans pel desacord amb el PSOE

Caldera reitera que es desvinculen del pacte fins que Rato no rectifiqui

El PP va renunciar ahir a continuar la tramitació de la renovació dels òrgans constitucionals davant la manca d'acord amb el PSOE, que insisteix a no fer costat als candidats pactats si el ministre d'Economia, Rodrigo Rato, no rectifica les seves acusacions de «xantatge» contra els socialistes. La Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés es va reunir ahir horabaixa, presidida per la presidenta de la Cambra Baixa, Luisa Fernanda Rudi, i s'hi va acordar suspendre la continuació dels tràmits "consistents en la compareixença dels candidats davant d'aquesta comissió" fins que no es reuneixi la junta de portaveus, cosa que previsiblement succeirà el dia 16 o el dia 18 d'octubre.

El Grup Socialista i el PNB ja anunciaren que no tenien previst anar a la reunió ahir per examinar els candidats al Tribunal Constitucional, Tribunal de Comptes i Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que han de ser elegits pel ple de la Cambra Baixa. El portaveu parlamentari del PSOE, Jesús Caldera, va informar que la tramitació ha estat suspesa fins a la pròxima Junta de Portaveus, i va insistir que els socialistes mantenen la seva actitud i no se sentiran vinculats al pacte fins que Rato no rectifiqui les seves acusacions.

El portaveu del PP, Luis de Grandes, va dir que encara hi ha temps per recuperar l'acord, però va subratllar que «els pactes hi són per complir-los». Concretament, el vicepresident Rato assegurà que el PSOE li proposà Jaime González, un enginyer agrònom, segons ell, «amic de José Luis Rodríguez Zapatero i de Lleó», com a vocal de la Comissió d'Energia, «a canvi de pactar els càrrecs constitucionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris