nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El Govern lliura al Congrés proves que vinculen el PSOE a Gescartera

El Banc d'Espanya entrega totes les operacions bancàries de l'entitat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, afirmà ahir que ha entregat al Congrés informació que revela que «persones estretament familiars, no ja amb l'entorn, sinó amb la realitat del PSOE», apareixen com «inductores» d'inversions a Gescartera. Montoro digué que havia dipositat auditories d'empreses públiques que han invertit a Gescartera i en les quals apareixen persones vinculades amb el PSOE que ordenaren les seves inversions a Gescartera.

Montoro es referí a Antonio Hermosín "germà de la consellera de Justícia de la Junta d'Andalusia i cunyat del diputat del PSOE-A Luis Yáñez", que actuà com agent de Gescartera recomanant a l'empresa pública Sociedad Anónima de Electrónica Submarina la seva inversió en la societat, fet que es traduí en pèrdues d'uns 600 milions de pessetes.

D'altra banda, un informe reservat del Banc d'Espanya sobre totes les operacions d'entitats bancàries amb Gescartera s'ha remès a la Comissió del Congrés, el president de la qual, Luis Mardones, assegurà ahir que el crèdit que l'HSBC concedí a una de les empreses familiars del vicepresident econòmic, Rodrigo Rato, no estaria fixat com un dels objectius de la Comissió.

Finalment, l'exministre de l'Interior José Luis Corcuera assegurà ahir que és «rotundament fals» que tingués doblers a Gescartera. «És impossible que hagi hagut de fer això, perquè mai no he tingut res a amagar», digué l'exministre, que respongué a les declaracions de l'exapoderat de «Gescartera» José María Ruiz de la Serna, el qual manifestà que Antonio Camacho assegurà que Corcuera hi invertia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris