muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

200 mil aragonesos tornen a sortir al carrer contra el pla Hidrològic

Recordaren que la lluita empresa ara fa un any no ha acabat

34004

Iglesias presidia la manifestació en la 'Festa de l'Aigua'.

EFE.

El president d'Aragó, Marcelino Iglesias, es va mostrar ahir mot satisfet pel desenvolupament de la Festa de l'Aigua a la plaça del Pilar de Saragossa, que demostra «la unitat contra el transvasament de l'Ebre». Iglesias digué als periodistes que en aquesta manifestació és «digne de recordar l'esperit del 8 d'octubre de l'any passat», quan uns 400.000 aragonesos expressaren el seu rebuig al Pla Hidrològic Nacional (PHN) i al transvasament de l'Ebre. En aquesta ocasió hi prengueren part unes 200.000 persones, segons els convocants. A més de Marcelino Iglesias, hi eren presents el vicepresident aragonès, José Àngel Biel, i els dirigents de les organitzacions empresarials CREA i CEPYME, així com els sindicats UGT i CCOO. Tots aquests se situaren en una plataforma després de la pancarta «Aragón, agua y futuro», lema de l'acte.

També hi eren el president de les Corts d'Aragó, José María Mur; els presidents de les diputacions, batles i representants de les organitzacions agràries UAGA i ARAGA, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i de tots els partits polítics, (PSOE, PAR, CHA i IU), a excepció del PP. Els manifestants cantaren consignes com «Dónde está, no se ve al alcalde del PP», «Presidente», en al·lusió a Marcelino Iglesias, i exhibiren pancartes i bufandes amb el text «Trasvase no», al costat de nombroses banderes d'Aragó. Entre aplaudiments, l'escriptora de Saragossa Soledad Puértolas llegí un manifiest en el qual recordà que un milió de persones a Saragossa, Barcelona, Madrid, Brussel·les i al Delta de l'Ebre s'han concentrat als carrers de forma pacífica i festiva contra el PHN.

El text destaca que, tot i que la Lllei del Pla Hidrològic Nacional ja ha estat aprovada, «no ha acabat el camí en l'ús d'instruments democràtics per defensar les nostres tesis i postures, i volem proclamar la nostra ferma voluntat de continuar lluitant pel desenvolupament d'Aragó i pel benestar de tots els aragonesos». El president Marcelino Iglesias, de la seva banda, digué que «si mantenim la unitat i la tenacitat que el nostre poble ha demostrat durant aquest any, sens dubte que ganyarem aquest combat».

El següent pas en l'oposició al PHN, afegí Iglesias, és el que s'ha emprès per defensar la postura d'Aragó davant les autoritats europees i explicar que no es pot fer aquesta política de l'aigua a Espanya, que va en contra de totes les directives europees. Iglesias considerà que seria un «escàndol» que els fons de cohesió, que es crearen per afavorir el creixement harmònic de les regions, s'utilitzassin per executar l'obra del transvasament de l'Ebre, que és «el projecte més desequilibrador que mai no tingué la història d'Espanya». «Aguantarem dos anys més de majoria absoluta del PP, que se'ns faran llargs, però en les pròximes eleccions la ciutadania ens ajudarà a resodre aquest problema», sentencià el president.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris