nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El PP retreu a Zapatero un cas de finançament il·legal a València

La dreta es defensa de Gescartera i Rato apunta que no dimitirà

41424

José Luis Rodríguez Zapatero.

La Coordinadora de Participació del PP, Ana Mato, exigí ahir al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que expliqui «què passa amb el finançament del seu partit» a València i que no continuï «amagant la veritat als ciutadans». D'aquesta forma la dreta es defensà de les acusacions contra el ministre Rato, que anuncià ahir que «no se li ha passat pel cap» dimitir, entre altres raons perquè el seu Ministeri «no tingué notícies de Gescartera fins que es produí la intervenció».

Ana Mato féu referència a una informació publicada ahir pel diari El Mundo sobre la suposada implicació del secretari general del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, en un cas de presumpte finançament irregular del partit a través d'una constructora valenciana, Romymar, SA. Segons la informació, dijous, l'exsecretari d'Organització del PSOE, Ciprià Ciscar, revelà que Pla fou obligat a dimitir després que es conegués el contingut d'una carta de l'exbatle d'Alaquàs (València), Adrià Hernández, que explicava que Joan Ignasi Pla li proposà, el 1998, intermediar perquè la constructora s'adjudicàs una obra de 1.000 milions.

En referència a la notícia, Ana Mato digué que s'ha descobert que el problema del PSOE és que «hi continua havent corrupció», fent al·lusió al «finançament il·legal» denunciat per l'exbatle socialista. Segons Ana Mato, Zapatero «s'assabentà» de la carta de l'exregidor socialista i l'ha «amagada als ciutadans», per això es demana «quantes coses més està amagant a l'opinió pública». «El PSOE intenta cercar corrupció on no n'hi ha», digué Ana Mato fent referència a Gescartera, i afegí que el líder socialista «mira per un altre costat i continua amb el mateix tic del passat davant una corrupció de la qual ningú no dóna explicacions».

El portaveu del PSOE al Senat, Esteban González Pons, digué que els socialistes «tenen dues vares de medició, una per quan miren a la resta i una altra per quan es miren a si mateixos, i això és molt poc democràtic», en referència al cas esmentat i a la sol·licitud de comissions d'investigació per part del PSOE i de responsabilitats polítiques pels nomenaments d'Enrique Giménez-Reyna com a secreatari d'Estat d'Hisenda, i de Pilar Valiente com a presidenta de la CNMV. Precisament, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, continuà amb les crítiques pel cas Gescartera i afirmà que, «arran d'això, el vicepresident Rodrigo Rato té un peu a fora i un altre a dins del Govern».

La Benemèrita crítica Gescartera
El secretari portaveu de Premsa de l'Associació Unificada de Guàrdia Civils (AUGC) "antiga Coproper", Manuel Mato, assegurà que el viatge realitzat pel coronel José Giménez-Reyna a París per la final de la Lliga de campions amb totes les despeses pagades i sense saber qui el convidava «és un insult a la ciutadania». A més considera que «potser va incórrer en incompatibilitat» per exercir el seu càrrec com a ajudant del general Antonio Blanes, president de l'Associació Pro Orfes de la Guàrdia Civil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris