algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• PRINCIPAT

Just el 17% pensen que cal la moció
Només el disset per cent dels catalans considera necessària la moció de censura anunciada per Pasqual Maragall, segons una enquesta encarregada per la Generalitat de Catalunya a l'Institut Opina després del Debat de Política General, celebrat aquesta setmana. A més, la majoria d'enquestats, el 35 per cent, opina que el Govern català va ser més convincent durant la intervenció al debat.E.P.

Catalunya estudia recórrer «dèficit zero»
El conseller d'Economia i Finances, Francesc Homs, assegurà ahir que «si el Senat no rectifica ni reajusta la Llei d'estabilitat pressupostària», el Govern català sol·licitarà el dictamen del Consell Consultiu de la Generalitat sobre la seva constitucionalitat, pas previ a un hipotètic recurs davant el Tribunal Constitucional. El Govern va aprovar dijous l'anomenada Llei de dèficit zero al Congrés.E.P.

• EUSKAL HERRIA

La interpol cerca etarres
Els últims etarres en recerca i captura per part de la Interpol per la seva extradició a l'Estat espanyol són dos dels tres fugitius del comando Buruntza que l'Ertzaintza va desarticular parcialment el 22 d'agost, i els presumptes col·laboradors del reconstituït comando Barcelona del moviment «okupa» que varen ajudar a escapar l'«alliberat» (a sou de la banda) Fernando García Jodrá, que varen donar a ETA informació sobre objectius. Mentre la interpol cerca aquests etarres, dos abertzales (a la foto), foren detinguts ahir a París després de manifestar-se devora d'una presó de la capital francesa per demanar la repatriació dels presos. També a França, el partit abertzale AB descartà ahir fusionar-se amb Batasuna perquè, al contrari que l'antiga EH, considera que ETA s'equivocà en trencar la treva.E.P.

El PSE inicia contactes amb Ibarretxe
El Comitè Nacional del PSE-EE reunit ahir acordà autoritzar l'Executiva socialista basca per iniciar un procés de converses amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, per avançar en el procés de diàleg. De fet, a més, va acudir a la Conferència de Pau d'Elkarri, juntament amb representants de tota la resta de partits, llevat del PP. La conferència, que va començar ahir, està encaminada a obrir un diàleg entre tots els partits i col·lectius polítics bascs per tal de trobar solucions al conflicte existent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris