algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Sancristóbal acusa Barrionuevo de donar-li 66 milions de sobresou

L'exministre diu que l'excap de seguretat «és un mentider compulsiu»

L'exdirector general de la Seguretat de l'Estat Julián Sancristóbal assegurà que l'exministre d'Interior José Barrionuevo li entregà en mà i en metàl·lic una gratificació de dotze milions de pessetes. Fins ara, només havia realitzat aquesta acusació contra l'exsecretari d'Estat de Seguretat Rafael Vera. Segons digué, percebé un total de 66 milions de pessetes, encara que precisà que creié que era de «forma legítima, de bona fe». Sancristóbal donà així una versió diferent de la que havia estat mantenint. Explicà la quantitat que havia rebut durant el seu pas pel Govern Civil de Biscaia i la Direcció General de Seguretat i admeté que ell mateix havia pagat sobresous en aquest segon càrrec als directors generals de la Policia i la Guàrdia Civil, sempre amb l'aprovació, digué, del ministre Barrionuevo.

Durant l'interrogatori, va explicar que desconeixia si Rafael Vera havia cobrat dels fons reservats, encara que precisà que sempre pensà que seria així, ja que ambdós tenien el mateix rang. No donà importància al fet que cap altre alt càrrec, llevat d'ell i Luis Roldán, hagin admès cobrar sobresous, perquè podran no haver-los ingressat en cap compte i, per tant, no hi hauria constància. Sancristóbal va explicar que els sobresous es pagaven en mà, mentre que els fons per finançar operacions de seguretat es feia a través de funcionaris de confiança. Segons digué, rebé 7 milions de pessetes en cadascuna de les tres primeres entregues anuals de mans de Vera, «i és clar i meridià que eren per al meu ús particular».

«Vera em digué que era una quantitat per compensar el risc, la meva feina i dedicació i per la complexitat del moment terrorista», afegí. Barrionuevo, per la seva part, va qualificar de «cleptòman i mentider compulsiu» Julián Sancristóbal i va ironitzar sobre el fet que, segons va declarar ahir, aquest acudís a prendre un cafè en el despatx de Barrionuevo proveït d'un maletí on va guardar el sobre amb els doblers. L'exministre d'Interior va recordar que en l'època dels fets no hi havia billets de deu mil pessetes i, separant molt les mans, va concloure: «El sobret havia de ser voluminós (per incloure dotze milions de pessetes, que equivaldria a 2.400 billets de 5.000 pessetes)».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris