algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Zapatero diu que ha de ser Aznar qui expliqui Gescartera

El secretari general del Partit Socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, indicà ahir que ha de ser José María Aznar qui expliqui el cas Gescartera, i a més posà en dubte el futur dels ministres Rato i Montoro al davant dels seus respectius departaments. Zapatero participà ahir en un acte públic del Partit Socialista a Lugo en suport del candidat a la Presidència, Emilio Pérez Touriño, en el qual es referí a l'assumpte Gescartera com a «gran estafa» i el «gran escàndol de corrupció». El dirigent socialista recordà que des del Govern es va dir «en el seu dia» que se sentien orgullosos dels dimitits Enrique Giménez-Reyna, exsecretari d'Estat d'Hisenda i l'expresidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors Pilar Valiente.

Afegí recents declaracions de dirigents populars que afirmaren estar «orgullosos de Rato i de Montoro, davant la qual cosa es demanà: imaginau quin és el futur que els espera?». També insistí en què el president del Govern ha d'explicar «el que ha passat amb Gescartera». «El senyor Aznar "digué" ha d'explicar on són els milers de milions d'estalviadors que se n'han anat. També ha d'explicar què passava amb aquests milers de milions de doblers negres». Zapatero puntualitzà que aquestes explicacions les ha de donar el president del Govern perquè «ahir vaig demanar que fos el senyor Montoro, però el vaig escoltar dir que no vol saber res d'això. Per tant, que sigui qui dirigeix el Govern i president aquest país qui ho expliqui als espannyols».

A més, instà els membres de l'Executiu que «no intentin» eludir la responsabilitat política perquè «la responsabilitat política en una democràcia és de qui es presenta a les eleccions i no de qualsevol altre». Rodríguez Zapatero recordà que des del Partit Popular saberen exigir «molt bé» responsabilitats al Govern socialista quan hi hagué «problemes d'irregularitats serioses; no obstant això, ells no s'apliquen la mateixa medicina que demanen als altres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris