nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

El Govern adverteix que és difícil cedir a les CA capacitat normativa

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, advertí ahir de les dificultats que presenta la possibilitat de cedir a les CA capacitat per apujar o abaixar l'IVA i els imposts especials en el nou sistema de finançament autonòmic, sobre el qual espera aconseguir un acord polític aquest mateix mes. En un encontre amb els periodistes a Santander, Montoro explicà que el seu departament continua a l'espera que la Comissió Europea respongui una consulta del Govern espanyol sobre si la cessió de capacitat normativa en aquests tributs a les CA és compatible amb l'harmonització fiscal comunitària.

La Comissió, afegí, ja ha donat una resposta relativa a l'IVA en la qual marca una directriu clara: «que no hi ha d'haver tipus impositius diferents en el mateix país quan la intenció de la Comissió és arribar a l'harmonització també en matèria de tipus impositius i de la definició d'aquest impost». Afegí que «tècnicament a més és molt difícil tenir capacitat normativa en tributs especials, però això també serà objecte del diàleg polític que estam mantenint aquestes setmanes».

El ministre anuncià que la intenció del Govern, que està mantenint reunions amb els partits polítics sobre aquest assumpte, és convocar en la segona quinzena de juliol el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), en el qual estan representades totes les CA i en el qual ha d'aprovar-se el nou model. Respecte dels terminis, assenyalà que allò important és que s'utilitzi el mes de juliol per «tancar el diàleg polític» amb conclusions que satisfacin a tothom.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris