cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Hisenda farà la declaració de la Renda i el contribuent només l'haurà de signar

La simplificació s'inclou en les reformes tributàries que prepara el Govern per al 2003

42546

Cristóbal Montoro va perfilar les reformes tributàries.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anuncià ahir que entre les reformes tributàries que prepara el Govern per a la seva entrada en vigor l'any 2003 estarà l'elaboració per part de l'Agència Tributària de la majoria de les declaracions de l'IRPF, que només hauran de tornar-se firmades. Montoro va fer aquest anunci en un encontre amb els periodistes després d'inaugurar el curs «La modernització del sistema tributari espanyol en el bicentenari d'Alejandro Mon», organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, en el qual, a més, insistí que malgrat que el Govern estudia una possible reducció del nombre de trams de l'IRPF, «allò que mai no farem serà aplicar el tipus únic».

Quant a la declaració «proforma», el ministre explicà que evitarà que els contribuents tenguin costs fiscals de caràcter indirecte, i suposarà «una autèntica liquidació diferent de l'impost», amb la qual «agilitzarem el compliment amb l'IRPF». Montoro precisà que «sens dubte aquesta millora serà més fàcil fer-la per a aquells contribuents que no s'acullen a desgravacions» però no descartà que algunes de les «grans desgravacions» puguin veure's també integrades en aquest tipus de declaració.

Per a la pròxima campanya de la renda, el ministre va apuntar la intenció del Govern central d'introduir novetats com a la compensació entre cònjuges, de manera que quan es presenti la declaració de forma individual i per a un dels cònjuges sigui positiva i per a l'altre negativa es compensi.

Pel que fa a la reforma fiscal que prepara el Govern central, que serà enviada al Parlament en els primers mesos de l'any que ve i entrarà en vigor en el 2003, la possible reducció de trams de l'IRPF «no serà mai dràstica», va afirmar Montoro. «Necessit que es tanqui aquesta campanya de la renda per prendre decisions, perquè estam en el segon exercici de liquidació del nou impost i per tant he de tenir davant els resultats per estudiar-lo en els termes d'equitat i progressivitat necessaris», va dir el ministre.

Descens de tarifes de l'IRPF
A més, Montoro, durant la conferència inaugural del curs La modernització del sistema tributari espanyol, va reiterar el compromís del Govern amb una baixada de les tarifes màxima i mínima en l'IRPF. De qualsevol manera, va assegurar que «el que no farem mai és aplicar el tipus únic», ja que, va assegurar, «no és la intenció del Govern fer bots en el buit en la reforma tributària».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris