nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Otegi augura «molt poc futur» al corrent Aralar fora de Batasuna

Els partits, satisfets per la decisió del grup d'abandonar la coalició abertzale

El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, augura al corrent Aralar poc futur a aquesta formació tot just creada perquè considera que no existeix espai al marge de la formació per un projecte independentista d'esquerres. En una entrevista publicada ahir al diari Deia, Otegi "abans de conèixer la decisió d'Aralar d'abandonar Batasuna" es mostrava favorable al fet que el corrent liderat per Patxi Zabaleta es «comprometés» a treballar amb el nou partit abertzale, «i que entenguin que Batasuna està oberta a l'aportació de tots els sectors que hi han participat».

«Si decideix constituir-se com a partit "com finalment ha ocorregut" cometran un gravíssim error, i ho demostrarà el temps. Si algú pensa que hi ha espai fora de Batasuna per articular l'esquerra abertzale, li augur poc futur», afegí. Així mateix, recordà que a l'esquerra abertzale sempre hi ha hagut un «sector important» que no ha compartit la lluita armada «i ara el continua havent», i afegí que aquest sector probablement ha anat en augment, «però s'ha d'entendre que l'esquerra abertzale sempre plantejarà una estratègia que porti tothom dins del banc».

Per contra, tots els partits bascs coincidiren ahir a acollir amb satisfacció la decisió d'Aralar. Així, el president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, afirmà que la passa feta per Aralar és una postura valent i mostrà el seu desig que aquesta decisió sigui fructífera. Arzalluz destacà el fet que Aralar s'hagi separat de Batasuna «perquè no està d'acord ni amb com funciona tot això ni amb la lluita armada». En aquest sentit, desitjà al corrent liderat pel regidor d'EH a Pamplona Patxi Zabaleta «que la passa que han fet sigui fructífera».

Del seu costat, el coordinador de l'Executiva del PSE-EE, Rodolfo Ares, considera «positiu» que hi hagi gent de l'esquerra abertzale que vulgui construir un projecte polític diferenciat i «per camins més allunyats de la direcció d'EH i de la banda terrorista». El dirigent socialista valorà la decisió d'Aralar, perquè «tot el que sigui que al món d'EH es produeixin moviments i discrepàncies amb la direcció que pretén mantenir un món tan endogàmic i vinculat a les decisions d'ETA, és positiu».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris