cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Milers de persones es manifesten contra la repressió policíaca

Demanen la dimissió de Rajoy per l'actuació de les Forces de Seguretat a la marxa antiglobalització

34142

Milers de persones es manifestaren pels carrers de Barcelona.

Unes cinc mil persones segons la Guàrdia Urbana, i quinze mil segons l'organització, es manifestaren ahir a Barcelona per reclamar la dimissió del ministre de l'Interior, Mariano Rajoy, i de la delegada del Govern a Catalunya, Julia García Valdecasas, en protesta per l'actuació policíaca en la manifestació de diumenge passat, que va acabar amb nombrosos incidents i detinguts. Els manifestants reclamaren «llibertat d'expressió» i el final de la «criminalització dels moviments socials».

La protesta, que finalitzà sense incidents, començà a la plaça Catalunya a dos quarts d'una del migdia, des del mateix punt on es va iniciar la càrrega policíaca de diumenge, i arribà a la seu de la Delegació del Govern a través de la via Laietana, amb esbroncs quan passà per davant de la Prefectura Superior de Policia. El lema que encapçalava la marxa era «Prou criminalització dels moviments socials». La manifestació comptava amb el suport de tres-centes cinquanta entitats. Entre els manifestants figuraven dirigents de diferents organitzacions, com el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, que explicà que «som aquí per defensar el dret a manifestar-nos i demanar a la Policia que s'ocupi dels assumptes que li corresponen».

També es pogué veure la regidora de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Roser Veciana; el portaveu d'IC-V, Joan Herrera; i el coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, entre d'altres. El president del sindicat de periodistes de Catalunya (SPC), Enric Bastardes, denuncià que en la càrrega policíaca «els periodistes van ser agredits en les seves funcions informatives, que és un dret fonamental de la societat».

Bastardes recordà que el crit de «Valdecasas dimissió» ja es va sentir als anys 60, quan el pare de la delegada del Govern «va ser el primer rector de la Universitat de Barcelona que va permetre l'entrada de la Policia a un campus». En arribar al Pla de Palau, davant la seu de la Delegació del Govern, es produïren intervencions de diversos portaveus del moviment contra la globalització. Una d'elles, Yolanda Fresnillo, llegí un manifest que denunciava que la càrrega policíaca de diumenge «respon a una estratègia de criminalització dels moviments socials», dins de la qual «se'ns fitxa pels carrers, se'ns fotografia, se'ns roba informació i se'ns vol impedir el dret a manifestar-nos», afirmà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris