cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Zapatero no exigirà responsabilitats a Piqué fins a saber si està implicat

Afirma que no traurà rèdits de la situació com va fer abans el PP

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià ahir que aquest partit no exigirà «responsabilitats polítiques» al Govern pel cas Piqué fins que la Justícia no determini el «nivell de responsabilitats» del ministre d'Afers Exteriors en la venda de l'empresa Ercros. En la seva intervenció en la Festa de l'Autonomia que celebraren ahir els socialistes gallecs al municipi corunyès de Culleredo, Rodríguez Zapatero justificà així la seva actitud en el debat sobre l'estat de la nació, en el qual no exigí responsabilitats polítiques al president del Govern, José María Aznar, per aquest cas i pel del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

Zapatero explicà que aquesta nova estratègia fa part del seu «nou estil» de fer política, per la qual cosa no «cercarà rèdits polítics» com feren els populars altres anys, quan realitzaven «atacs precipitats contra companys i anaven a l'atac de l'home». «Pensàvem llavors que era immoral i nosaltres hem de ser coherents i predicar amb l'exemple. Fins que la Justícia no digui el nivell de responsabilitats de cadascú, no m'avançaré ni faré com ells en el seu moment», afegí.

De la mateixa manera, el líder del PSOE apuntà que tampoc no utilitzarà l'actuació del fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, però advertí que demanarà «les responsabilitats oportunes» si així ho determina la Justícia. «Regenerarem la democràcia. Aznar ho prometé, però jo ho faré», afegí. Zapatero apuntà que ell fa una «oposició ètica» i donant exemple de «coherència», i que aspira a donar lliçons de pedagogia «per ser tolerants i educats», de manera que es pugui «llevar l'odi de la política».

«Això no ho entén la dreta», apuntà. D'aquesta manera, va demanar a tots els càrrecs institucionals del partit que concentrin la seva feina a prestar atenció als problemes dels ciutadans i menys a la resta, de manera que apliquin polítiques de futur per als més necessitats i de cohesió social. No obstant això, Zapatero reconegué que és necessari «ser molt tolerant per suportar un ministre» com el de Presidència, Juan José Lucas, que va comparar El Quixot amb els Harlem Globe Trotters.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris