nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Els funcionaris es mobilitzaran si el Govern no els apuja els sous

CCOO i UGT demanen que no recorri contra la sentència de l'Audiència

El secretari general de CCOO, José María Fidalgo, va advertir ahir el Govern espanyol que si no convoca la Mesa General de la Funció Pública i no compleix la sentència de l'Audiència Nacional, per la qual s'anul·la la congelació salarial dels treballadors públics de 1997, s'entreveu «un conflicte durador i virulent» a l'àrea pública, «i no perquè ningú no l'encoratgi», va dir. Fidalgo va assenyalar, en declaracions a Onda Cero, que «no hi ha d'haver recurs davant el Tribunal Constitucional, perquè no es viola en aquest litigi cap dret fonamental», i per això va assenyalar que des de CCOO s'estudiarà l'estratègia jurídica que pensa seguir l'Executiu.

Respecte de les conseqüències jurídiques i econòmiques que pot tenir la sentència, el dirigent sindical considera que s'està fent «bastant de demagògia» amb aquest tema. En aquest sentit, va manifestar que «els polítics de primera fila haurien de ser una miqueta més continguts (en les seves declaracions)». Va indicar, a més, que «ningú no ha de creure» que la congelació salarial que varen patir els funcionaris el 1997 va ser el que va permetre que Espanya entrés a la Unió Europea. Per la seva part, el portaveu de Comissions Obreres, Rodolfo Benito, va afirmar que si no s'executa la sentència emprendrien «nous processos de mobilització».

D'altra banda, la Secció Sisena de la Sala del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional ha canviat el seu criteri inicial i s'inclina ara per admetre a tràmit el recurs de cassació, la presentació del qual ha anunciat el Govern, contra la sentència de l'Audiència Nacional segons fonts jurídiques. Les mateixes fonts varen afegir que l'Audiència ha fet arribar la seva decisió, extraoficialment, al Govern, a través de l'Advocacia de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris