nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Set mil caps de bestiar, immobilitzats en ser manipulada la seva identificació

La FAO insta els països a lluitar contra el mal de les vaques boges

El conseller d'Agricultura de La Rioja, Javier Erro, informà ahir sobre la immobilització de devers 7.000 caps de ramat vacú de la major explotacio ramadera riojana per un presumpte delicte de falsedat i manipulació de cròtals, identificació que detalla l'edat i origen de l'animal. Erro, en roda informativa, precisà que en aquesta explotació, situada a Albelda, a devers tretze quilòmetres de Logronyo, els titulars del qual són els germans Abel i Cipriano González Justa, s'ha constatat la presumpta falsedat i manipulació de vuit caps de bestiar.

La immobilització del total de l'explotació es produí dijous i la Conselleria d'Agricultura posà a disposició del Ministeri Fiscal els fets perquè procedeixi a l'oportuna investigació. La Conselleria, el passat 29 de desembre, rebé una notificació d'un escorxador de Santander per una presumpta falsedat i manipulació de cròtals de caps procedents d'aquesta explotació d'Albelda i els tècnics del Govern de la Rioja constataren la presumpta manipulació en vuit animals. La investigació de la Conselleria d'Agricultura indicà que les dades que figuraven en els cròtals no coincidien amb els de l'animal, per la qual cosa, segons Erro, es decidí immobilitzar tota l'explotació per revisar tots els animals i comprovar si aquesta presumpta manipulació només afecta les vuit detectades o més.

Erro, sense «entrar en apreciacions», afirmà que «quan qualcú fa aquest tipus d'actuacions, lògicament, ha d'haver-hi un presumpte delicte econòmic, cercant una rendibilitat econòmica. No sé si es pot tipificar o no com un delicte contra la salut pública, seria molt més greu», però «aquests qualificatius els ha de determinar el Ministeri Fiscal», va afegir. La gravetat dels fets induí el Govern de la Rioja a immobilitzar l'explotació per «salvaguardar, en tot cas, que en la cadena alimentària humana no entrin aquells animals que no estiguin controlats o no siguin aptes per al consum».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris