nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Madrid xifra en un 34% la caiguda del consum de boví per la crisi

Es detecta un possible cas de vaca boja a una granja de Zamora

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) estima en un 34 per cent la caiguda del consum de carn de boví a l'Estat espanyol, després de la confirmació oficial, el passat 22 de novembre, del primer cas estatal d'Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB) o mal de les «vaques boges». Agricultura detallà que el novembre el consum descendí un 18 per cent en relació amb el mes anterior, mentre que sobre el mateix mes del 1999 la baixada va ser del vuit per cent; per desembre del 2000, el MAPA preveu una baixada del consum del 16 per cent sobre el mes anterior.

La Junta de Castella i Lleó anuncià la matinada d'ahir la sospita d'un nou cas d'Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB) en una explotació de ramat boví de la comarca zamorana de La Guareña, que ha donat positiu d'una primera anàlisi efectuada al laboratori de Sanitat Animal de Lleó. L'animal, que tenia més de cinc anys, va ser sacrificat i enviat al centre de transformació de Rebisa, a Lleó, per a la seva destrucció.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias Cañete, assenyalà ahir que la incineració de caps de bestiar afectarà un màxim de 186.000 vaques, de més de 30 mesos sense fer el corresponent «test» i serà «una mesura de sanejament ramader» que no afectarà la cabana estatal.

Arias confirmà que hi ha incineradores suficients per als caps de bestiar que s'eliminaran en aquests sis mesos, però reconegué que «no hi ha instal·lacions per gestionar les 450.000 tones de farines càrniques que hauríem de destruir». Indicà que el Govern està preparant una ordre ministerial per a les normes sobre els enterraments controlats i excepcionals, encara que indicà que «mai no seran substitutius de les incineracions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris