algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern recorrerà contra l'acte que anul·la la congelació salarial dels funcionaris

Els sindicats recorden que no hi caben recursos i adverteixen de mobilitzacions

Mig bilió de pessetes. Això és el que es preveu que hagi de pagar l'Estat per rescabalar els funcionaris de la pujada salarial que no els va fer des del 1997. La sentència de l'Audiència que obliga el Govern a saldar els seus comptes no ha agradat l'Executiu, que anuncià que recorrerà, encara que la sentència assenyala que contra ella no cal recurs de cassació, perquè considera que la decisió del Tribunal suposa una seriosa restricció a la potestat legislativa de les Corts.

Mentrestant, els sindicats CCOO i UGT «es freguen les mans», i demanen que comencin les negociacions per concretar l'abonament, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, afirmà que seran els contribuents a través dels imposts que sufragaran el cost de la sentència.

El Govern afirma amb rotunditat que tant la sentència com la doctrina sentada en aquest dictamen pot suposar una seriosa restricció a la potestat legislativa de les Corts Generals en l'aprovació de les lleis de pressuposts generals de l'Estat, per la qual cosa preveu presentar un recurs de cassació en un termini de deu dies. De no ser admès aquest recurs se'n produiria un de queixa davant el Suprem.

La sentència de l'Audiencia Nacional ordena a l'Administració negociar amb els sindicats de la Funció Pública «en el menor termini possible» increments salarials per al 1997. Es calcula en mig bilió de pessetes el cost que tindrà per a l'Administració l'aplicació del dictamen judicial.

Les reclamacions salarials mouran entorn de les 270.000 pessetes per a aquells empleats públics amb un sou mitjà de dos milions de pessetes anuals, unes 406.000 pessetes per als que tenguin un salari mitjà de tres milions, i unes 542.000 per als que percebin un sou de quatre milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris