nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Mayor Oreja afirma que no ordenarà «una caça i captura dels immigrants»

Continuen els tancaments quan entra en vigor la polèmica Llei d'estrangeria

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, afirmà ahir, amb motiu de l'entrada en vigor de la reforma de la Llei d'estrangeria, que no ordenarà «una caça i captura dels immigrants».

Mayor Oreja respongué així en conferència de premsa a les reiterades preguntes sobre l'actuació que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat adoptaran davant els immigrants irregulars, als quals a partir d'ara podrà obrir-se un expedient d'expulsió i, si existeix conveni de readmissió amb el país d'origen, repatriar en 48 hores.

«Allò que desitgen és que jo digui en aquesta conferència de premsa que a partir de demà ordenaré la caça i captura dels immigrants "insistí". Alguns sembla que volen que digui això, doncs no ho diré, perquè hi ha moltes coses per fer i sobretot hi ha un repte perquè la immigració pugui tenir una lògica i raonable administració a Espanya». Però també reconegué que la immigració irregular no es resoldrà «de la nit al dia».

Subratllà que les forces de l'ordre no han rebut cap instrucció nova davant l'entrada en vigor de la reforma, perquè es troben en la mateixa situació que en la dècada dels 90, és a dir, abans de l'aprovació de la Llei d'estrangeria 4/2000, que, en part, quedà derogada amb l'aplicació de la reforma, i en la mateixa situació que la majoria de països de la UE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris