algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Redondo Terreros no es presenta a la reelecció de secretari general del PSE

Denuncia una «caceria interna» en el partit i nega haver-se reunit amb Ricardo García Damborenea

33722

Nicolás Redondo Terreros qualificà la decisió presa ahir com a «molt dolorosa».

Les lluites al si del partit socialista basc acabaren ahir amb l'anunci de Nicolás Redondo Terreros de no tornar a presentar-se a la reelecció com a secretari general del PSE. El que fou líder dels socialistes bascs no vol sotmetre a més pressió el seu partit i decidí renunciar al càrrec. Assegurà que aquesta decisió «és molt dolorosa» però la justificà «perquè estima molt el seu partit» mentre denuncià «una cacera interna» dins de les seves files.

Aquesta determinació es conegué després que ahir es fes públic en alguns mitjans de comunicació una possible trobada amb Ricardo García Damborenea a Cantàbria, un fet que el dirigent socialista nega de ple. Redondo Terreros féu l'anunci de la seva renúncia en una trobada amb militants del seu partit a Portugalete, després que una hora abans anunciàs la seva decisió al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero.

L'exsecretari del PSE assegurà que amb la seva dimissió cercava que es produís un debat en el PSOE, que finalment no s'ha donat. «No estic disposat a sotmetre el meu partit, per la meva culpa o pels que fan la cacera, a tanta pressió i, de cap manera, a gentilitzar el PSE-EE, que continuarà sent el meu partit». Per això, assegurà haver optat per no presentar-se a la reelección «perquè no estic disposat a sotmetre a estrès el partit en què he nascut i continuaré militant».

Així, va explicar que la decisió que ha pres ho fet no només per ell sinó per la comunitat socialista del País Basc i el PSE-EE. «Probablement alguns continuaran amb aquesta cacera, però des del moment en què he dit clarament que no vull presentar-me com a candidat a la Secretaria, li retir tota la pressió al meu partit», afirmà. Després d'expressar el seu afecte als que li han donat suport dins i des de fora del partit, Redondo Terreros assegurà que continuarà amb la seva tasca en el PSOE com un militant de base més en l'agrupació local de Portugalete.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris