muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'atur dels ramaders als escorxadors es manté tot i el perill de desabastament

Detectats dos possibles casos de malaltia en vaques de procedència asturiana

81934

La Policia vigila un escorxador a Segòvia.

Els productors de carn de vacú estan disposats a mantenir l'atur dels escorxadors començat ahir fins que el Govern no adopti solucions efectives per pal·liar la crisi provocada per les «vaques boges», encara que els carnissers adverteixen del perill de desabastiment en el mercat de carn.

L'Associació Nacional de Productors de Vacú (Aprovac), l'Associació Nacional de Criadors de Vacú de Carn (Asovac) i l'Agrupació Aragonesa de Ramaders de Bovins de Carn (Arabovis), convocants de les protestes, començaren ahir el primer dia de vaga indefinida. Amb elles, es trobaven la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) i la Unió de Petits Agricultors (UPA), els quals estimen que poden mobilitzar més de 10.000 ramaders espanyols.

Segons els convocants, el seguiment de l'atur fou del 80 per cent a nivell estatal, encara que assolí el cent per cent a comunitats com Aragó, Castella i Lleó, Castella-La Manxa i Madrid. El bloqueig es realitzà també en els mercats majoristes, tot i que en alguns centres, com Mercamadrid, la protesta s'aixecà després d'un principi d'acord amb els responsables i en altres, com a Mercazaragoza, els ramaders mantindran l'atur com a mínim fins avui.

Al mateix temps, el coordinador general de la Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn (Cedecarne), José Moya, advertí ahir que si continua el bloqueig dels ramaders als escorxadors, les carnisseries podrien quedar desabastides en els propers dos dies. Moya apel·là a la «sensatesa i seny» dels responsables de les associacions de productors de vacú de carn que convocaren l'atur indefinit dels sacrificis d'animals, ja que la crisi de les «vaques boges» afecta tot el sector i només se soluciona posant mesures que retornin la confiança al consumidor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris