nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Zapatero diu que si Arzalluz no canvia la seva línia el PNB acabarà «tot sol»

Redondo Terreros, elegit candidat del Partit Socialista d'Euskadi a lehendakari

63360

Zapatero participà en la proclamació de Redondo com a candidat a lehendakari.

El líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmà ahir en la presentació del secretari dels socialistes bascs, Nicolás Redondo Terreros, com a candidat a lehendakari per a les eleccions basques, que si el PNB no canvia i se suma als demòcrates «el seu destí serà la soledat i la radicalització». Redondo acusà el PNB de cercar una nova treva d'ETA només per col·locar-se millor de cara als propers comicis i no per assolir la pau. Zapatero, encara que afirmà que no vol donar consells a Arzalluz, advertí el dirigent nacionalista que si el seu partit continua la mateixa línia acabarà tot sol. «Si no canvia i se suma als democràtes el seu destí serà la soledat, la radicalització i el túnel obscur on estaven quan feren determinats acords», afirmà.

En relació a les crítiques del líder penebista al pacte antiterrorista firmat per PP i PSOE, Zapatero demanà als nacionalistes bascs que no enganin la societat, ja que no és una qüestió d'ideologia, «sinó d'estimar el teu país i la llibertat i ser tolerants». En la mateixa línia, el dirigent socialista destacà que si Euskadi avui té identitat és perquè existeix la Constitució espanyola i que ser basc «en tota la seva expressió» només és possible dins d'un marc nacional i europeu que garanteixi i defensi la llibertat. L'acte de presentació de Redondo Terreros com a candidat a lehendakari tingué lloc en el teatre Arriaga de Bilbao. El secretari del PSE fou proclamat candidat en ser l'únic aspirant que s'ha presentat per al càrrec en el termini estipulat. El procés fou obert després de la celebració del congrés dels socialistes bascs.

En el seu discurs, Redondo acusà el PNB d'intentar cercar una treva d'ETA per posicionar-se millor amb vista a les properes eleccions i no per assolir la pau, i assgurà que o els socialistes guanyen en les urnes o el «nacionalisme embogit acaba imposant el seu projecte d'assimilació a tota la societat basca». Criticà el lehendakari per haver donat a l'organització terrorista un «protagonisme immerescut». «No culpam Ibarretxe que ETA hagi tornat a matar, però és el responsable de la seva incapacitat i ineficàcia per fer front amb una mínima dignitat a la situació que ETA ha creat», denuncià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris