nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Devers 50.000 bascs, en la marxa per la pau organitzada pels bisbes

Asurmendi destacà la importància de la mobilització

Prop de 50.000 persones, entre les quals es trobaven el lehendakari Juan José Ibarretxe i el portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, entre d'altres, participaren ahir en la marxa per la pau organitzada pels bisbes d'Euskadi i Navarra. La comitiva, que partí a les onze i mitja de la basílica de Sant Prudenci d'Armentia (Vitòria), portava una pancarta amb el lema «Entre tots, pau per a tots. Guztion artean, Bakea gustion alde».

El bisbe de Vitòria, Miguel Asurmendi, destacà la importància d'aquesta mobilització i qualificà l'acte d'ahir de «necessari» per «rearmar» de valors la societat contra els violents. La trobada d'ahir, a la qual també assistiren a títol personal el delegat del Govern a Euskadi, Enrique Villar; el secretari general del PP basc, Carmelo Barrio; la presidenta d'EA, Begoña Errazti; i el president de Confesbask, Román Knörr; conclogué amb un acte oracional a l'esplanada de Mendiazabala.

Allà, el bisbe de Pamplona i Tudela, Fernando Sebastián, llegí el missatge enviat pel papa, Joan Pau II, en el qual va fer una crida a la concòrdia. El bisbe de Vitòria, Miguel Asurmendi, destacà la importància d'aquesta concentració de persones ja que assegurà que és «un rearmament moral que la societat necessita», perquè «la vida és massa important i mai no es pot mercadejar amb ella».

Aquesta manifestació és «una afirmació per la vida i en contra de totes les violències, vénguin d'on vénguin, que dificulten la situació moral i que no obre cap perspectiva per a aquest poble», apuntà. Del seu costat, l'arquebisbe de Pamplona i bisbe de Tudela, Fernando Sebastián, manifestà que només els terroristes poden acabar amb la violència i assenyalà que el rebuig moral de la societat «els farà pensar qualque dia en la terrible equivocació de la seva estratègia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris