muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

El PSOE dóna suport a Zapatero i critica la incapacitat del Govern

A la celebració del primer Comitè Federal des del 35 Congrés

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, aconseguí ahir el suport clar del Comitè Federal del partit a la seva gestió, des que fou elegit al 35 Congrés, òrgan que criticà «la incapacitat» del Govern en assumptes públics i que augurà la fi del cicle polític del PP. El PSOE celebrà a la seu de Ferraz el seu primer Comitè Federal desde la celebració del congrés del passat juliol, una reunió en la qual els seus membres donaren també el vistiplau a l'acord per les llibertats i contra el terrorisme firmat amb el PP.

El líder socialista inaugurà el Comitè Federal amb la presentació del seu informe polític, en el qual assegurà que comencen a aparèixer els «primers símptomes» de la fi d'un cicle polític liderat pel PP, i anuncià la fi d'una «majoria social substentada en el que fou l'esgotament» del projecte socialista. Explicà que observa indicis que auguren la fi del cicle del PP i assenyalà que el president del Govern, José María Aznar, s'«ha declarat incompetent i irresponsable» en assumptes com la denominada síndrome dels Balcans i la malaltia de les vaques boges, assumpte aquest en el qual el Govern «ha batut un autèntic rècord de despropòsits».

Malgrat el suport generalitzat a la seva gestió, Rodríguez Zapatero escoltà les crítiques dels sectors guerristes i d'Izquierda Socialista que exigiren una oposició més contundent. Zapatero afirmà que el «principal risc» que té el partit és «la impaciència» i demanà que s'entengui la seva tasca d'oposició com «una carrera de fons», ja que l'objectiu de les eleccions del 2004 «està molt lluny».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris