bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• POLÍTICA

Ave Madrid-València El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, i els presidents de Múrcia, València, Castella-La Manxa i Madrid acordaren ahir en la capital murciana que el traçat del futur AVE de Llevant sigui el proposat pel Govern central, que determina el pas del tren per Conca i Albacete i propiciarà l'arribada de la línia d'alta velocitat a Toledo. El ministre, acompanyat pels presidents autonòmics Valcárcel (Múrcia), Zaplana (València), Ruiz Gallardón (Madrid) i Bono (Castella-La Manxa), llegí el document firmat per ell i els quatre presidents.EFE.

Iturgaiz nega pacte amb el PP i PSE El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, negà ahir una informació segons la qual populars i socialistes oferirien al PNB després de les eleccions un pacte contra ETA, que seria previ a «qualsevol combinació de Govern». «No sé, ni entenc, perquè alguns s'escarrassen a fer possible l'impossible», digué. «El PP del País basc aposta perquè el pròxim govern d'Euskadi sigui un Govern de llibertat, i que hi hagi una alternativa de la llibertat, de respecte a l'Estat de dret, la Constitució i l'Estatut i que garanteixi les llibertats, i en tot això que li dic el PNB està a anys llum de fer-ho», explicà. E.P.

Cas la Laguna El Grup Municipal Socialista (PSC-PSOE) a l'Ajuntament de la Laguna (Tenerife) sol·licità ahir que es convoquin amb caràcter urgent les comissions de Personal i d'Educació amb la finalitat que compareguin el funcionari municipal Nicolás Baute i el regidor Plácido Mejías per informar sobre la seva relació amb el suposat intent de segrest de la regidora del Partit Popular Raquel Lucía Pérez.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Declaració per l'accident de Lorca L'empresari Víctor Lirón, detingut per la seva presumpta relació amb la contractació i transport il·legal dels dotze equatorians morts en accident a Lorca, presta des d'ahir al middia declaració davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'aquesta localitat, Antonio Alcázar. Lirón fou detingut en la nit del passat divendres i des de dissabate romangué en la presó dels Jutjats de Lorca.EFE.

Avisos de l'alerta a tres C.A. La Direcció General de Protecció Civil manté els avisos a les delegacions del Govern de Cantàbria, el País Basc i Catalunya davant l'anunci de fenòmens meteorològics adversos en forma de precipitacions de neu i vent, segons els casos, per part de l'Institut Nacional de Meteorologia (INM) per a ahir. En concret, l'INM informà que per a ahir i avui a les comunitats de Cantàbria i el País Basc hi havia previsió de precipitacions disperses en forma de neu, que podien superar els 5-10 litres per metre quadrat. Així mateix, a Catalunya preveien ratxes de vent que podien arribar als 100 quilòmetres per hora. També anuncià que donava per tancats els avisos a la comunitat d'Astúries.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris