muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Tres comunitats continuen en estat d'alerta tot i que remet el temporal

El mal temps obligà a tallar 26 carreteres de la xarxa estatal

El mal temps continua sent la tònica en aquesta fi de les festes nadalenques, encara que la tendència és cap a la milloria. Durant la jornada d'ahir diverses comunitats autònomes estigueren en situació d'alerta, un tram del riu Jábalo es desbordà i el mal temps obligà a tallar 26 carreteres de la xarxa estatal.

A més, la falta de visibilitat obligà a suspendre les tasques de rescat de la darrera muntanyenca desapareguda al Pic de Balandrau (Girona). Encara que els pronòstics apunten a una millora de les condicions meteorològiques, el dia estigué marcat per l'alerta en diverses comunitats autònomes. Durant el matí d'ahir, Protecció Civil donà l'avís a Galícia, Astúries, Euskadi, Cantàbria, Castella i Lleó i Andalusia, encara que a les poques hores només estaven en alerta Astúries, Cantàbria i Andalusia.

A Andalusia concretament es temia per la presència de vents que podien assolir més 75 quilòmetres l'hora. A més, les fortes pluges, que provocaren diversos despreniments, portaren a una restricció de dues carreteres a Almeria i Jaén. A més, la DGT recomanà precaució a l'hora de circular en alguns punts de la província de Còrdova i a Granada, on en algunes zones es recomanava l'ús de cadenes.

A Astúries i Cantàbria les previsions eran de precipitacions en forma de neu de febles a moderades que podien superar els 5-10 litres per metre quadrat en 24 hores en quotes de 800 a 1.000 metres. Quant a la situació dels rius, un tram del Jábalo, Toledo, patí un desbordament a Alcaudete de la Jara.

Durant la jornada d'ahir descendí també el risc d'allau en el Pirineu, malgrat que encara hi havia un risc fort en quotes persota dels 2.000 metres. Davant les nombroses operacions de rescat en muntanya, la Guàrdia Civil aconsella als muntanyecs tenir molta prudència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris