algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Repsol abaixa 2 pessetes el preu de la benzina i BP ho farà fins a 4

Amdues companyies apliquen les noves tarifes des de la mitja nit

Repsol YPF, la principal petroliera espanyola, abaixà aquesta matinada dues pessetes de mitjana tant el preu de les benzines com el del gasoil d'automoció. BP, la tercera operadora també rebaixarà els seus carburants en quanties que oscil·len entre 1 i 4 pessetes. La companyia que inaugurà els descensos de l'any fou Cepsa, amb una rebaixa de 2 pessetes en les gasolines, però mantenint el preu del gasoil.

En el cas de Repsol YPF, la principal petroliera espanyola amb una quota de mercat del 45 per cent, abaixa dues pessetes el preu del gasoil d'automoció i dues pessetes més (en termes de mitjana) el preu de totes les seves benzines, informaren fonts de la companyia. El grup que presideix Alfonso Cortina atribueix aquesta nova rebaixa al descens del cru, de les cotitzacions internacionals dels productes i a l'apreciació de l'euro davant el dòlar. Aquests factors conjunts han propiciat aquest nou descens del gasoil, a pesar del factor d'estacionalitat que determina una major demanda del producte a l'hivern.

Des d'octubre de 1999, Repsol ha abaixat 16 pessetes el preu de les gasolines i 9 pessetes el del gasoil. La rebaixa que entra en vigor aquesta mitjanit suposa ja la cinquena que aplica l'operadora des del mes de desembre en cas de les gasolines i la quarta en el cas del gasoil.

Per la seva part, BP Oil, la tercera petroliera que opera a Espanya, amb una quota de mercat de l'11 per cent, abaixa el preu de totes les seves benzines entre 1 i 4 pessetes i reduirà el del gasoil d'automoció entre 2 i 3 pessetes per litre, dependent de les zones. En concret, BP rebaixarà d'una pesseta el preu de la benzina sense plom de 95 octans, que quedarà en 130'89 pessetes per litre; de 2 pessetes la súper (141'15 pessetes), de 4 pessetes el de la sense plom de 98 octans (142'42 pessetes per litre), i entre 2 i 3 pessetes el del gasoil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris