algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El jutge imputa la Xunta en el cas de l'enterrament massiu de vaques

CiL espera per avui els resultats de les anàlisis d'animals malalts

L'enterrament massiu de vaques en la mina de Mesiá (la Corunya) comença a adquirir un caire judicial, al mateix temps que augmenten les crítiques per l'actuació de la Xunta, mentre a Castella i Lleó s'espera el resultat dels dos caps de bestiar presumptament afectats pel mal de les vaques boges que avui farà públic el Laboratori de Referència de Saragossa.

El jutge que instrueix el cas de l'enterrament massiu de vaques en el municipi corunyès ha fet declarar, en qualitat d'imputat, el director general de Producció Agropecuària de la Xunta de Galícia, Antonio Crespo, segons l'acte facilitat per Unions Agràries, un dels denunciants. El Jutjat d'Instrucció Número u d'Ordes manté oberta una causa per aquest cas després de la denúncia presentada pels veïns de la parròquia corunyesa de Lanzá, a l'Ajuntament de Mesía, la Federació de Productors Lactis i Unions Agràries.

Aquesta és la primera mesura judicial que es pren arran del conflicte suscitat a Mesía, on la Xunta va autoritzar a enterrar un centenar de vaques, tot i haver prohibit anteriorment la inhumació dels animals. Del seu costat, el president de la Xunta, Manuel Fraga, assenyalà que la mina de Mesiá es tancarà i conclogué que «sortirem d'aquesta situació a satisfacció dels gallecs i de les obligacions de la legislació europea i nacional».

Anuncià que la Xunta de Galícia construirà una incineradora d'alta capacitat per a l'eliminació d'animals morts per causes naturals a la CA i, mentre, s'habilitarà un lloc a Touro (la Corunya) per a enterraments i es traslladaran a Catalunya els animals que no puguin ser incinerats a Galícia. Castella i Lleó, per la seva banda, es manté en espera de conèixer els resultats de les anàlisis de les dues vaques lleoneses, que el Laboratori de Referència de Saragossa es comprometé a fer públic avui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris