algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Castella i Lleó anuncia que s'han detectat dos nous casos de vaques boges

El PSOE gallec diu que el dipòsit amb vedelles mortes és la «rialla» de la Xunta

Dos caps de bestiar de la província de Lleó són sospitoses de tenir Encefalopatia Espongiforme Bovina, coneguda com la malaltia de les vaques boges. Fins la setmana que ve no es coneixeran els resultats de les anàlisis de les dues vaques de Lleó sospitoses de tenir aquesta malaltia. El conseller d'Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó, José Valín, ressaltà que són casos dubtosos, explicà que es tracta de dos animals de la cabana estatal encara que tenen gens estrangers.

El coordinador general de COAG, Miguel Blanco, afirmà que els dos casos són aïllats i en cap moment tenen un risc pel consum humà de carn de vacú. En aquest sentit, Blanco manifestà que «no convé alarmar el consumidor», ja que els caps de bestiar que superen els 30 mesos no poden arribar al mercat sense un control rigorós. Malgrat tot, el coordinador general d'aquesta organització no va descartar que es produeixin més casos, encara que sempre seran aïllats perquè al llarg dels darrers anys s'ha practicat un control rigorós dels pinsos destinats a l'alimentació del ramat boví espanyol.

Davant d'aquestes noves vaques sospitoses, l'Associació Agrària de Joves Agricultors de Castella i Lleó exigí la immediata posada en marxa de les mesures que contempla el Pla de Coordinació d'Actuacions amb les comunitats autònomes i el Ministeri d'Agricultura. «Nosaltres exigim que des de demà mateix els tests es realitzin perquè el consumidor, independentment de l'estat que té la cabana, tengui absoluta garantia que consumeix carn innòcua perquè així ho confirmen les dades analítiques», argumentà.

Un altre focus d'atenció relacionat amb la malaltia és a Galícia, després que es trobàs un dipòsit amb vaques enterrades a la localitat corunyesa de Mesía. El PSOE gallec llançà dures crítiques contra la Xunta, ja que en la seva opinió, l'episodi ha convertit l'Executiu autonòmic en el «centre de les rialles» d'Espanya i Europa, que portarà una nova caiguda de les vendes de vedella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris