algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

ETA fallà en l'intent de fer esclatar un cotxe contra la Seguretat Social a Sevilla

L'artefacte tenia més de 100 quilos de la dinamita que havia estat robada a Bretanya

80528

Alguns turistes abandonaren l'hotel.

La Policia considera que el cotxe bomba col·locat per ETA diumenge a Sevilla i que fou desactivat pels TEDAX pretenia destruir l'edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social. A aquesta conclusió va arribar després de conèixer que un comunicant d'ETA va alertar els serveis de la DYA de Sant Sebastià sobre la col·locació d'aquest cotxe bomba, que estava carregat amb 100 quilos de dinamita. Aquest mateix comunicant va avisar la Delegació del Govern a Andalusia i el mateix Hotel Occidental, situat prop del lloc on estava situat el cotxe bomba. La DYA alertà immediatament després l'Ertzainza que, a la seva vegada, es posà en contacte amb el Cos Nacional de Policia a Sevilla.

En total, unes 100 persones que ocupaven les habitacions de l'Hotel Occidental situades en la façana limítrofa amb el lloc on ETA va col·locar el cotxe bomba foren traslladades a altres habitacions de l'hotel i no en fou necessari el desallotjament. La Policia no va trobar en principi pistes aclaridores en el cotxe utilitzat, un Peugeot 205, que havia estat robat a la ciutat occitana de Tolosa (França) el passat 14 de desembre i que duia matrícula falsa corresponent a un altre vehicle de Màlaga. L'explosiu estava col·locat en el maleter del cotxe, una part dins de dues olles i un altra distribuïda en distints paquets.

Fonts de la investigació destacaren la intervenció dels Tedax en la desactivació d'aquest cotxe bomba. La dinamita utilitzada pertany a una partida de vuit tones d'explosiu robada el setembre del 1999 a Plevin (Bretanya, frança), de les quals aproximadament tres no foren recuperades per les forces de seguretat franceses, i que ja ha estat usada en diversos atemptats. A part de la condemna que diumenge varen fer els partits espanyols i andalusos a l'atemptat frustrat de Sevilla, ahir també ho feren els nacionalistes bascs.

El portaveu del PNB en el Congrés dels Diputats, Iñaki Anasagasti, va assegurar ahir que amb el cotxe bomba ETA va donar els seu «christmes de nadal, d'extorsió, de violència, d'assassinat i de mort». Iñaki Anasagasti afirmà que «diguem el que diguem, ens manifestem com ens manifestem, la banda armada ETA ens fa cas omís». En aquest sentit, es va mostrar convençut que HB «ha de tenir coratge polític, cívic i moral» per dir d'una vegada per totes a la banda terrorista que «no es pot començar l'any 2001 matant i extorsionant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris