algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern aprova la revaloració de les pensions i la pujada de l'SMI

També decideix la baixada de la tarifa elèctrica per cinquè any

El Consell de Ministres aprovà en la seva reunió d'ahir la revalorització de les pensions del Sistema de la Seguretat Social per a l'any 2001, que preveu una pujada del 2 per cent per a tots els subsidis, així com la paga addicional que es pagarà a tots els pensionistes com a compensació de la desviació del 2'1 per cent sofrida pels preus en el 2000. El Govern també acordà augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) per al pròxim any un 2 per cent, segons l'objectiu d'inflació previst per al 2001, amb la qual cosa passaria de les 70.680 pessetes brutes mensuals a 72.094 pessetes.

La compensació, per a la qual el Ministeri de Treball destinarà 355.000 milions de pessetes, es realitzarà el gener i beneficiarà set milions de pensionistes. Es tracta de la primera vegada que s'abona aquesta paga en aquest mes, dos abans del previst a la Llei de Pensions del 1997. L'increment del 2 per cent, que coincideix amb el previst pel Govern per a la inflació, s'aplicarà tant a les pensions contributives com a les no contributives. Una vegada aplicada la revalorització, l'import màxim de pensió pública se situarà l'any que ve en 4.429.908 pessetes anuals, mentre que la quantitat de les pensions no contributives queda fixada l'any vinent en 586.740 pessetes per any.

Les pensions mínimes de jubilació i incapacitat per a majors de 65 anys amb cònjuge al seu càrrec s'elevaran a 1.029.700 pessetes a l'any i la pensió mínima de viudedat, amb 65 anys d'edat, se situa en 874.370 pessetes a l'any. D'altre costat, el Consell de Ministres aprovà també ahir una rebaixa mitjana de l'1'52 per cent de les tarifes elèctriques per a l'any que ve, sent els consumidors domèstics els majors beneficiats. Aquest descens s'emmarca en la baixada del 9% en tres anys per als consumidors aprovada per l'Executiu el juny. Així baixa per cinquè any consecutiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris