nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Els partits respecten l'absència de víctimes a l'homenatge de Vitòria

Només 200 persones assistiren a l'acte al Parlament basc

Els partits PP, PSE-EE, UA, IU-EB, PNB i EA coincidiren ahir a respectar l'absència de les associacions de víctimes del terrorisme en l'acte d'homenatge del Parlament basc, encara que intercanviaren crítiques pel bloqueig de la comissió específica de víctimes i per l'absència de determinats líders. Representants de tots els grups polítics de l'arc parlamentari, excepte EH, acudiren a l'acte en reconeixement a les víctimes del terrorisme que retré ahir el Parlament basc.

Entre els dirigents que assistiren a l'acte figuraven el president de la Comissió de Drets Humans de la Cambra, Iñigo Urkullu (PNB); el portaveu suplent d'EA, Rafael Larreina; el president del PP basc, Carlos Iturgaiz; el portaveu del PSE-EE en la Cambra, Rodolfo Ares; el coordinador general d'IU-EB, Javier Madrazo, i la parlamentària d'UA Enriqueta Benito. Així, l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme, comptà amb la presència d'unes 200 persones, representant unes 90 víctimes. No obstant això, s'esperava l'assistència del doble de persones en un acte que va ser abonat per tots els partits bascs, excepte EH.

El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite) acusà els partits nacionalistes i IU de posar condicions prèvies a l'homenatge. El president del Parlament basc, Juan María Atutxa, va ser l'encarregat de rebre els prop de 200 familiars de víctimes del terrorisme que van acudir a la capital basca. «Vull desitjar que tots vostès se sentin a gust aquí, que sàpiguen que són benvinguts», assegurà. Així, recordà que tots els presents comparteixen «un principi bàsic: no hi ha causa, ideologia, projecte o intenció que justifiqui la tragèdia que viuen», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris