nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pujol s'oposarà a una pròrroga del sistema de finançament

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, declarà ahir en roda de premsa que s'oposarà «rotundament» a una pròrroga de l'actual sistema de finançament autonòmic «si se'ls plantegés» per part del Govern espanyol. No obstant això, assegurà que en cap moment no se li ha plantejat aquesta possibilitat per part del Govern, encara que el tema apareix en ocasions a la premsa. Pujol pensa que per part del Govern central «hi ha una política de fre» en l'ampliació de competències a les autonomies. En la seva opinió, les possibilitats de millora del finançament van per més bon camí que no l'increment de l'autogovern català.

El president de la Generalitat reafirmà el seu criteri que no fa falta per ara reformar la Constitució ni l'Estatut, sinó que per satisfer-los en les seves aspiracions d'incrementar l'autogovern n'hi hauria prou amb una lectura de la Constitució amb una visió més autonòmica, fet que permetria que moltes més competències poguessin ser assumides per les comunitats autònomes. En són exemples la creació de la Policia Autonòmica o les competències en energia nuclear. La Generalitat exerceix aquestes competències d'acord amb l'aplicació de l'article 150.2 de la Constitució, que permet aquests traspassos de gestió, encara que la titularitat de les competències sigui de l'Estat.

A la pregunta de si el Govern català presentarà un projecte de llei electoral, com ha demanat el líder de l'oposició, Pasqual Maragall, el conseller d'Economia, Finances i Pressupost i portaveu del Govern, Artur Mas, respongué que «mentre que Maragall planteja coses que li interessen a ell, nosaltres el que feim són accions i propostes que interessen els ciutadans de Catalunya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris