muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Matas recorrerà contra l'arxivament del tòxic vessament d'Aznalcóllar

Medi Ambient qualifica de «mal precedent» la decisió judicial

El Ministeri de Medi Ambient farà tot el possible perquè el vessament d'Aznalcóllar no quedi impune. Així ho deixà veure ahir Jaume Matas, que assegurà que estudiaran la possibilitat de recórrer l'acte que arxiva el cas sense responsabilitats penals o d'emprendre accions civils si la via penal s'esgota, «perquè entre els ciutadans no quedi la sensació d'impunitat davant la catàstrofe ecològica». L'empresa propietària de la mina, Boliden Apirsa, es va mostrar sorpresa davant les declaracions de Matas, ja que l'acte responsabilitza de l'accident la construcció i el recreixement de la bassa.

La decisió d'arxivar el cas d'Aznalcóllar continuà despertant crítiques durant la jornada. A les ja pronunciades se sumaren ahir la del Ministeri de Medi Ambient, que qualificà la decisió judicial com «un mal precedent», ja que «sempre s'ha pensat que ha existit responsabilitat per part de Boliden». En la seva opinió, «l'arxivament de l'acte és una mala notícia, perquè tots els ciutadans estan pagant aquesta negligència».

Davant aquestes declaracions, el portaveu de Boliden, Alejandro de Antonio, confessà sentir-se sorprès, ja que l'acte que arxiva la causa indica que l'accident rau en la construcció i en el projecte de recreixement de la bassa, realitzats per Intecsa i Geocisa, respectivament. «És com si la jutgessa no hagués llegit l'acte, perquè en tot moment parla d'un desafecte en la construcció», assegura.

La Junta d'Andalusia també emprendrà accions «civils si s'esgoten les penals» per recuperar els doblers que s'invertiren per evitar el desastre ecològic, «perquè són doblers de la pecúnia andalusa», segons manifestà la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Carmen Hermosín.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris