nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Repsol-YPF, Cepsa i BP abaixen la benzina entre dues i quatre pessetes

És la quarta vegada en aquest mes que prenen una mesura semblant

Les tres petrolieres més importants de l'Estat, Repsol-YPF, Cepsa i BP, que entre les tres sumen una quota del mercat de les estacions de serveis del 81 per cent, varen anunciar ahir una rebaixa de les seves benzines que s'aplica des de la mitjanit passada. Repsol-YPF, la petroliera més important establerta a l'Estat espanyol, amb una quota de mercat del 45 per cent, va abaixar a partir d'ahir mitjanit quatre pessetes el preu de la benzina súper i tres pessetes el de les benzines sense plom (de 95 i 98 octans) i el gasoil d'automoció.

Es tracta del quart descens dels preus aplicat per la petroliera que presideix Alfonso Cortina de començament de mes ençà, a causa, com en els casos precedents, de la caiguda de la cotització internacional dels productes i de la progressiva recuperació de l'euro davant el dòlar. Amb aquesta rebaixa, els preus mitjans a la xarxa d'aproximadament 3.500 estacions de servei del grup (que inclou les marques Campsa i Petronor) queda de la següent manera: la súper se situa en 142'76 pessetes el litre; la sense plom de 95, en 131'84 pessetes; la de 98 octans, en 147'78 pessetes per litre; i el gasoil d'automoció, en 122'32 pessetes per litre.

Cepsa, segona petroliera que opera a Espanya, amb un 25 per cent de quota de mercat, també abaixà la mitjanit passada quatre pessetes el preu de totes les benzines i dues pessetes el del gasoil, segons fonts de la companyia. Així, el litre de la benzina sense plom de 95 octans venuda en les estacions de servei de Cepsa se situa en 132'6 pessetes; el de la de 98 octans, en 144'3 pessetes; i el de la benzina súper, en 142'6 pessetes. Per la seva part, el litre de gasoil està situat en les 123'6 pessetes per litre.

Finalment, la petroliera BP, que opera a Espanya amb una quota de mercat de l'onze per cent, va abaixar al mateix temps quatre pessetes el preu de la benzina súper i sense plom de 98 octans i 3 pessetes el de la sense plom de 95 octans i el del gasoil d'automoció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris