muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El PP acusa l'ensenyament basc de provocar neteja ètnica

Rafael Hernando afirma que la violència al carrer és fruit del que s'aprèn a les escoles

57730

Rafael Hernando.

El portaveu del PP, Rafael Hernando, va acusar ahir el nacionalisme basc d'utilitzar els nins d'Euskadi com a conillets d'Índies d'un experiment de «neteja ètnica» per l'educació que els està impartint el sistema educatiu del País Basc, desenvolupat per governs nacionalistes. Al seu parer, aquest és el brou de cultiu en el qual es genera el terror i que alimenta els violents de la kale borroka. Rafael Hernando es va referir a una notícia apareguda ahir en un diari en la qual es denuncia la manipulació dels llibres de text amb reivindicacions d'autodeterminació, referències a l'RH negatiu dels bascs, comentaris de text sobre comunicats d'ETA i desqualificacions al Pacte d'Ajuria Enea.

El portaveu dels populars considera que aquesta informació «és la constatació d'un experiment que el nacionalisme està practicant al País Basc utilitzant els nins com a conillets d'Índies». Hernando considera que «això és, senzillament, molt greu», i adverteix que el sistema educatiu basc forma part d'un experiment de «neteja ètnica». «Aquests experiments de neteja etnicista "va puntualitzar" comencen a aparèixer des de la mateixa escola, al final duen on duen, i la vivim desgraciadament en el fet que alguns dels productes de tants d'anys d'educació amb aquest model i amb aquest plantejament estan fent que el brou de cultiu en el qual es genera el terror i en què s'alimenten els terroristes continuï creixent en lloc d'anar disminuint».

El portaveu popular considera que molts dels joves que practiquen la violència al carrer són «el fruit d'un sistema educatiu absolutament disbaratat que ha cercat crear un model històric nacionalista que no té res a veure amb la realitat, però que ha cercat diferències amb la resta d'Espanya en base a un plantejament històric absolutament disbaratat i, sobretot, en base a la diferenciació i la confrontació amb altres parts d'Espanya». Per Rafael Hernando, la política educativa que s'ha seguit a Euskadi i que ha donat com a resultat l'actual model és fruit d'«un revisionisme històric que recorda els revisionismes històrics que es varen formular a Europa a principi de segle i que varen derivar en la formulació o en la constitució de partits polítics com el Partit Nacional a Alemanya o el partit feixista a la Itàlia de Mussolini».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris